4 ήμερη
Οργανωμένο ταξίδι
Ελληνικά
Τέσσερις μέρες στη Στοκχόλμη, την πόλη που απλώνεται σε δεκατέσσερα νησιά ανάμεσα στη λίμνη Μέλαρεν και τη Βαλτική, με τρία βράδια σε ξενοδοχείο 4* στο Kungsholmen.
Η απευθείας πτήση της Ryanair φτάνει το μεσημέρι, και η πρώτη περιήγηση μας δείχνει τα κυριότερα σημεία της πόλης. Τη δεύτερη μέρα υπάρχει προαιρετική εκδρομή στην πανεπιστημιούπολη Ουψάλα και στη Σιγκτούνα, την παλαιότερη πόλη της Σουηδίας.
Την τρίτη μέρα επισκεπτόμαστε το Μουσείο ABBA και το υπαίθριο μουσείο Σκάνσεν, και το βράδυ περπατάμε στη Gamla Stan, το μεσαιωνικό νησί-συνοικία. Η τελευταία μέρα είναι ελεύθερη για μουσεία και ψώνια πριν την απογευματινή πτήση.
Στοκχόλμη: Πανοραμική περιήγηση στην πόλη των νησιών την πρώτη μέρα.
Ουψάλα & Σιγκτούνα: Προαιρετικά: η πανεπιστημιούπολη και η παλαιότερη πόλη της Σουηδίας.
Μουσείο ABBA: Κοστούμια, δίσκοι και το studio Polar, για να τραγουδήσετε κι εσείς.
Σκάνσεν: Το υπαίθριο μουσείο με 150 παραδοσιακά κτίρια της Σουηδίας.
Gamla Stan: Το μεσαιωνικό νησί με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τις γοτθικές εκκλησίες.
Από 705€ με τους φόρους μέσα: Τιμή σε δίκλινο με πρωινό καθημερινά.
Απευθείας πτήση: Ryanair Θεσσαλονίκη – Στοκχόλμη.
Ξενοδοχείο 4*: Courtyard by Marriott Kungsholmen.
Μουσείο ABBA & Σκάνσεν: Μέσα στο πρόγραμμα.
Συνοδός εκδρομής: Σε όλη τη διαδρομή.
Ημερομηνίες αναχώρησης: 7 Οκτωβρίου 2026 (4 ημέρες)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία και αναχώρηση με απευθείας πτήση για την Στοκχόλμη. Φτάνουμε στο αεροδρόμιο, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και χωρίς να χάσουμε χρόνο ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη. Χτισμένη πάνω σε 14 νησιά τα οποία ενώνονται με διαδοχικές γέφυρες. Η Σουηδία αποτέλεσε για παραπάνω από 200 χρόνια το ισχυρότερο κράτος της Βόρειας Ευρώπης, που μόνο πολύ αργότερα, η άνοδος της Τσαρικής Ρωσίας, την περιόρισε σταδιακά στα σημερινά γεωγραφικά της όρια. Η σημερινή μας περιήγηση θα αποκαλύψει τις ανεπανάληπτες ομορφιές της σουηδικής αριστοκρατικής πρωτεύουσας. Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο με τα πολλά μεσαιωνικά κτίρια γινόμαστε μάρτυρες ενός εξαιρετικά διαφυλαγμένου μυστικού, το οποίο ο χρόνος έχει αφήσει αναλλοίωτο. Άλλωστε, η πόλη δεν βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πράγμα που τη βοηθά να κρατά περήφανα το αρχιτεκτονικό της σφρίγος. Το περιβόητο Δημαρχείο, με τη Χρυσή Αίθουσα όπου διεξάγεται η δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων με το βραβείο Νόμπελ επιστημόνων και καλλιτεχνών, τα νεοκλασικά βασιλικά ανάκτορα, η μεγαλοπρεπής μπαρόκ Όπερα, η πλατεία Ομονοίας καθώς και τα πολλά αριστοκρατικά κτίρια του κέντρου τραβούν το ενδιαφέρον μας με την πρώτη ματιά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Courtyard by Marriott Kungsholmen 4*. Το απόγευμα είναι στη διάθεσή σας. Από τα ενδιαφέροντα θεματικά μουσεία, ως την αλλαγή φρουράς στο βασιλικό ανάκτορο ή τον καφέ στα μοντέρνα στέκια, οι επιλογές διαφέρουν ανάλογα με τις προσωπικές αναζητήσεις.
Η σημερινή μέρα είναι στη διάθεση σας να την αξιοποιήσετε με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε. Εμείς σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική εκδρομή στην Ουψάλα με το τεράστιο αστεροσκοπείο, το διάσημο Πανεπιστήμιό και τον μεγάλο Καθεδρικό του 14ου αιώνα. Σύντομη περιήγηση και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την αρχαιότερη πόλη της Σουηδίας με έτος ίδρυσης το 960 μ. Χ, τη Sigtuna. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μικρότερο δημαρχείο της Σουηδίας, το μουσείο με την ιστορία του χωριού και τη λίμνη Malaren που περνά μέσα από το χωριό. Μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε μια ζεστή σοκολάτα στο καφέ της θείας Brum ή στην τοπική διάλεκτο Τant Burns Kaffestuga το οποίο λειτουργεί από το 1600 και προσφέρει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και ζεστά ροφήματα. Έχει βραβευτεί ως ένας από τους καλύτερους φούρνους και καφετέριες της χώρας. Επιστροφή στη Στοκχόλμη. Μόλις πέσει το σκοτάδι δοκιμάστε οπωσδήποτε σε κάποιο µπαράκι του κέντρου σουηδική βότκα και ρακί από πατάτα!
Δεν γίνεται να έρθει κάποιος εδώ και να μην επισκεφτεί αυτό το “μουσείο”. Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στο μουσείο ΑΒΒΑ. Ακόμα και αν νομίζεις πως δεν ξέρεις το ιστορικό συγκρότημα κάνεις λάθος. Μπες και χόρεψε μέχρι τελικής πτώσεως. Το μουσείο ΑΒΒΑ δεν είναι ένα συνηθισμένο μουσείο. Φυσικά τα κοστούμια των μελών, οι χρυσοί δίσκοι, τα αυθεντικά αντικείμενα, τα ενθύμια και πολλά άλλα βρίσκονται εδώ. Μπορείτε να μάθετε πως θα φαινοσασταν με τα θρυλικά τους κοστούμια, να τραγουδήσετε στο studio Polar, να ζήσετε συναρπαστικές ψευδαισθήσεις 3D και να βγείτε στη σκηνή μαζί με το συγκρότημα. Ενώ το υλικό σας θα καταγραφεί στον προσωπικό σας αριθμό πάνω στο εισιτήριό σας, δημιουργώντας την προσωπική σας σελίδα όπου μπορείτε να ξαναβιώσετε την επίσκεψή σας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το τεράστιο υπαίθριο μουσείο Σκάνσεν με ζωολογικό κήπο, που αποτελεί μια μικρογραφία της Σουηδίας. Περισσότερα από 150 παραδοσιακά κτίρια όπως ανεμόμυλοι, φάρμες και χωριουδάκια έχουν ανακατασκευαστεί περιοχή ανά περιοχή με την απαραίτητη χλωρίδα & πανίδα, αναπαριστάνοντας τη καθημερινή ζωή μιας τυπικής σκανδιναβικής πόλης, αποτελώντας ταυτόχρονα και πόλο έλξης για τους επισκέπτες τουρίστες. Για το βράδυ σας προτείνουμε έναν περίπατο στην Γκάμλα Σταν, το πιο παλιό νησί – συνοικία της πόλης, με τον μεσαιωνικό χαρακτήρα που διατηρείται αναλλοίωτος. Απολαύστε μία παγωμένη Absolut (η απάντηση των Σουηδών στην κυριαρχία της ρώσικης βότκα) στην κεντρική πλατεία με θέα τα φανταστικά κτίρια και τις γοτθικές εκκλησίες.
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Περιπλανηθείτε στα μικρά λιθόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια της πόλης, όπου διατηρούν το παραδοσιακό στοιχείο και επισκεφτείτε μουσεία της πόλης που σίγουρα θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Περπατώντας στους εμπορικούς δρόμους θα διαπιστώσετε πως ακόμα και οι βιτρίνες με την προσεγμένη διακόσμηση τους μπορούν άνετα να θεωρηθούν αξιοθέατο της πόλης, στις οποίες θα βρείτε υαλικά, αντίκες, έπιπλα κα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης για την πτήση επιστροφής.
• Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
• Η συμμετοχή σε οργανωμένο ταξίδι προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής και της ακυρωτικής πολιτικής, σύμφωνα με το Π. Δ. 7/2018.
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.
Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 24 Σεπτεμβρίου 2026
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.






Δραστηριότητες, εμπειρίες και τοπικοί ξεναγοί — κλείσε από πριν και μη χάσεις ώρα σε ουρές.
Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.
Διαδρομή | Ώρα Αναχώρησης | Ώρα Άφιξης |
ΠΤΗΣΕΙΣ RYANAIR - 7/10 | ||
Θεσσαλονίκη – Στοκχόλμη | 10:30 | 12:50 |
Στοκχόλμη – Θεσσαλονίκη (10/10) | 13:50 | 18:05 |
Αποσκευές: 1 προσωπικό αντικείμενο (40x30x20εκ.) + 1 χειραποσκευή 10kg (55x40x20εκ.) ανά άτομο.
4 ΗΜΕΡΕΣ — Αναχώρηση 7 Οκτωβρίου | |||||
Ξενοδοχείο | Τοποθεσία | Δίκλινο | Τρίκλινο | 1ο παιδί 2-12 (2 γονείς) | Επιβ. Μονόκλινο |
| COURTYARD BY MARRIOTT KUNGSHOLMEN 4* | Kungsholmen | 540€ | 530€ | 390€ | 150€ |
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι: +165€ ανά άτομο (ήδη μέσα στην τελική τιμή κράτησης).
Οι αναχωρήσεις είναι: 7 Οκτωβρίου 2026 (4 ήμερη). Η τιμή κάθε αναχώρησης φαίνεται αυτόματα μόλις επιλέξετε ημερομηνία στη φόρμα κράτησης.
Η αναχώρηση είναι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με απευθείας πτήση της Ryanair για Στοκχόλμη. Κατόπιν διαθεσιμότητας υπάρχει και δυνατότητα αναχώρησης από Αθήνα.
Τα βασικά που περιλαμβάνονται είναι:
Ο πλήρης κατάλογος με το τι περιλαμβάνεται και τι όχι βρίσκεται στην ενότητα «Περιλαμβάνεται / Δεν περιλαμβάνεται» της σελίδας.
Κάθε αναχώρηση έχει τη δική της τιμή (διάρκεια, ξενοδοχείο, εποχή). Η τιμή «από» που βλέπετε αντιστοιχεί στην οικονομικότερη επιλογή σε δίκλινο, με τους φόρους μέσα. Στον πίνακα «Τιμές & Ξενοδοχεία» θα βρείτε όλες τις επιλογές ξενοδοχείων ανά αναχώρηση.
Όχι, είναι προαιρετική εκδρομή: 70€ ο ενήλικας και 50€ το παιδί έως 12 ετών.
Οι αλλαγές και οι ακυρώσεις ακολουθούν τους όρους των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών που έχουν κρατηθεί για εσάς, όπου το κόστος εξαρτάται από το πόσο κοντά στην αναχώρηση βρισκόμαστε και από τους κανόνες του κάθε ναύλου. Ενημερώστε μας όσο το δυνατόν νωρίτερα και θα αναζητήσουμε τη λιγότερο επιβαρυντική λύση. Σε κάθε κράτηση ισχύουν οι γενικοί όροι συμμετοχής (Π.Δ. 7/2018).
Περιλαμβάνεται ασφάλεια αστικής ευθύνης. Για πρόσθετη κάλυψη ή για ταξιδιώτες άνω των 75 ετών, ρωτήστε μας κατά την κράτηση.
Στείλτε μας αίτημα από τη φόρμα της σελίδας, τηλεφωνήστε μας ή περάστε να μας δείτε. Θα επανέλθουμε με διαθεσιμότητα και γραπτή προσφορά πριν χρεωθεί οτιδήποτε.