Τελική τιμή με φόρους 750,00€
Έλεγχος διαθεσιμότητας

Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος – Πριγκηπόνησα

Δεν έχει αξιολογηθεί
Διάρκεια

5 ήμερη

Τύπος εκδρομής

Οργανωμένο ταξίδι

Μέγεθος ομάδας

Γλώσσες

Ελληνικά

Η Κωνσταντινούπολη είναι πολλές πόλεις σε μία: ατμοσφαιρική, με ένα πέπλο ιστορίας, ακουσμάτων και γεύσεων, αλλά και σύγχρονη, με ρυθμούς που εξελίσσονται γρήγορα. Ο συνδυασμός του ευρωπαϊκού και του ασιατικού στοιχείου είναι που την κάνει τόσο γοητευτική.

Τέσσερις γεμάτες ημέρες ξεναγήσεων, με δώρο δύο γεύματα: η Παλιά Πόλη με την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, κρουαζιέρα στον Βόσπορο, ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκηπόνησα με γεύμα στην Πρίγκηπο, και επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στη Μονή της Χώρας.

Έξι αναχωρήσεις τον χρόνο, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, με απευθείας πτήση Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα και ξενοδοχεία στην καρδιά της Taksim.

Τι θα ζήσετε

  • Παλιά Πόλη: Αγία Σοφία, προαύλιο Μπλε Τζαμί, Βυζαντινός Ιππόδρομος, Βασιλική Κινστέρνα.

  • Πριγκηπόνησα: Ολοήμερη εκδρομή στην αρχοντική Πρίγκηπο με γεύμα και στη Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή.

  • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο και ξενάγηση στην ασιατική πλευρά, στο Καντίκιοϊ και την Αρχαία Χαλκηδόνα.

  • Οικουμενικό Πατριαρχείο, Παναγία Βλαχερνών, Μπαλουκλί και Μονή της Χώρας — ένα κόσμημα ύστερης βυζαντινής τέχνης.

  • Σκεπαστή Αγορά για τις τελευταίες αγορές, πριν την επιστροφή.

Γιατί να ταξιδέψετε μαζί μας

  • Πλήρες πρόγραμμα, χωρίς κρυφές χρεώσεις: με δώρο 2 γεύματα μέσα στην τιμή.

  • Από 750€ με τους φόρους μέσα: η πιο οικονομική αναχώρηση του έτους.

  • Έξι αναχωρήσεις τον χρόνο: επιλέξτε ημερομηνία από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο.

  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια.

  • Ξενοδοχεία στην περιοχή Taksim, με άμεση πρόσβαση στην Istiklal και το Pera.

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημερομηνίες αναχώρησης: 7 Οκτωβρίου· 24 Οκτωβρίου· 28 Οκτωβρίου· 13 Νοεμβρίου· 25 Νοεμβρίου· 16/12/2026

  1. 1η ημέραΑθήνα – Κωνσταντινούπολη: Καντίκιοϊ – Αρχαία Χαλκηδόνα – Αγία Ευφημία

    Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη (ασιατική πλευρά), συνάντηση με τον τοπικό ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας. Παίρνοντας τον παραλιακό δρόμο, περίπατος στα γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, της Αρχαίας Χαλκηδόνας, στην αγορά μπαχαρικών-λαχανικών-παραδοσιακών προϊόντων και στην εκκλησία της Αγίας Ευφημίας, όπου έγινε η Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό. Αμέσως μετά επιβίβαση στο καραβάκι με προορισμό την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, διασχίζοντας τις δύο Ηπείρους από την Ασία στην Ευρώπη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο REVIA SQUARE 4* (Taksim) ή παρόμοιο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

     

  2. 2η ημέραΚωνσταντινούπολη, ελεύθερη ημέρα

    Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο Ορτάκιοϊ και το Yıldız Park, να απολαύσετε τούρκικο τσάι με θέα στον Βόσπορο, να εξερευνήσετε τα στενά με τα υπαίθρια παζάρια και να δοκιμάσετε το διάσημο kumpir. Βόλτα στην παραλία, θαυμάζοντας το Τζαμί του Ορτάκιοϊ με φόντο τη Γέφυρα του Βοσπόρου. Διανυκτέρευση.

     

  3. 3η ημέραΚωνσταντινούπολη: Ξενάγηση Παλιάς Πόλης – Σκεπαστή Αγορά – Κρουαζιέρα στο Βόσπορο – Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο

    Πρόγευμα και περιπατητική ξενάγηση στην περιοχή του Πέρα. Κατηφορίζουμε για την κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Αμέσως μετά, ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πόλης, ξεκινώντας από την Αγία Σοφία, το μεγαλύτερο μνημείο του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης. Στη συνέχεια, ο Βυζαντινός Ιππόδρομος, το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και η Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. Μετά την ξενάγηση, γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, με φαγητό ψημένο σε πέτρινο φούρνο και σκεύη από πηλό. Η ημέρα κλείνει με επίσκεψη στη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί), με τα 5.000 μαγαζιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

     

  4. 4η ημέραΚωνσταντινούπολη: Ξενάγηση Ντολμά Μπαχτσέ – Πριγκηπόνησα (Χάλκη – Πρίγκηπο) – Γεύμα στην Πρίγκηπο

    Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για ξενάγηση στο περίφημο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ. Από το Καμπατάς επιβίβαση σε πλοίο για τα Πριγκηπόνησα. Πρώτη στάση η Χάλκη, με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στον λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια, επίσκεψη στην Πρίγκηπο. Γεύμα σε τοπικό παραλιακό εστιατόριο. Επιστροφή στην πόλη, στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ, προτείνεται διασκέδαση σε παραδοσιακό νυχτερινό κέντρο με ζωντανή ορχήστρα και oriental χορούς. Διανυκτέρευση.

     

  5. 5η ημέραΚωνσταντινούπολη – Αθήνα: Πατριαρχείο – Παναγία Βλαχερνών – Μπαλουκλί – Μονή της Χώρας

    Μετά το πρόγευμα, επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών και το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής), που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την Άλωση της Πόλης. Στη συνέχεια, επίσκεψη στη Μονή της Χώρας, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Κωνσταντινούπολης, φημισμένο για τα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες του, γνωστό σήμερα ως Καριγιέ Τζαμί. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

     

Σημειώσεις ταξιδιού

• Το πακέτο περιλαμβάνει ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις για νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αποζημίωση από ακύρωση ταξιδιού.
• Οι αναχωρήσεις 24 Οκτωβρίου και 28 Οκτωβρίου (εορταστική περίοδος 28ης Οκτωβρίου) έχουν ελαφρώς υψηλότερη τιμή — δείτε τον πίνακα τιμών.
• Στο Marmara Taksim 5* διατίθεται θέα στο Βόσπορο με επιπλέον +100€ το άτομο.
• Έκπτωση παιδιού έως 12 ετών στο δωμάτιο με δύο ενήλικες: -30€.
• Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλειφθεί κάτι.

Έτοιμοι να κλείσετε;

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.

Κράτηση Ξενοδοχείου

Δεν σου κάνει καμία από τις ημερομηνίες;

Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.

Τιμές & αναχωρήσεις

ΑναχώρησηΕνήλικαςΠαιδί
7 Οκτωβρίου 2026750€720€
24 Οκτωβρίου 2026750€720€
28 Οκτωβρίου 2026750€720€
13 Νοεμβρίου 2026750€720€
25 Νοεμβρίου 2026750€720€
16 Δεκεμβρίου 2026750€720€

Τιμές κατά άτομο. Ό,τι αναφέρεται στο «Περιλαμβάνεται» είναι ήδη μέσα στην τιμή. Μονόκλινο: 945€ (επιβάρυνση +195€).

★★★★★5,0Lia's Travel — από 215 κριτικές στη Google για το γραφείο μας

Παρακολούθησε αυτή την εκδρομή

Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.

  • Πέσει η τιμή
  • Μπει νέα ημερομηνία αναχώρησης
  • Μείνουν λίγες θέσεις
  • Ξαναγίνει διαθέσιμη
Το σκέφτεσαι; Βάλ' το στο πλάνο σου και σύγκρινε αργότερα.

Τι να κάνεις εκεί — Κωνσταντινούπολη

Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.

Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.

Ίντερνετ στο εξωτερικό, χωρίς roamingMyEsim — ελληνική eSIM για 180+ χώρες, τη ρυθμίζεις πριν φύγεις. 10% έκπτωση ως πελάτης μας.LIASTRAVELMyEsim →

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα–Κωνσταντινούπολη–Αθήνα με Aegean Airlines ή Sky Express
  • Αποσκευές: Sky Express 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά ανά άτομο / Aegean 23 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Ολοήμερη εκδρομή στην αρχοντική Πρίγκηπο και τη Χάλκη με την Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας
  • Ξενάγηση παλιάς πόλης: Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί (προαύλιο), Βυζαντινός Ιππόδρομος, Βυζαντινό Υδραγωγείο
  • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο
  • Επίσκεψη στην Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα
  • Επίσκεψη στη Μονή της Χώρας
  • Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • Επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών
  • Ξενάγηση στην Ασιατική πλευρά (Καντίκιοϊ, Χαλκηδόνα)
  • Επίσκεψη στη Σκεπαστή Αγορά (Capali Carsi)
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο επιλογής σας
  • Φόρος διαμονής
  • Ένα γεύμα στην Πρίγκηπο
  • Ένα γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο στην Παλιά Πόλη
  • Εισιτήρια πλοιαρίου για τα Πριγκηπόνησα
  • Εισιτήρια πλοιαρίου για τον Βόσπορο
  • Παροχή Wi-Fi στα ξενοδοχεία
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση (νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακύρωση ταξιδιού)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 165€
  • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ' άτομο
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Κωνσταντινούπολη
Τουρκία

Οκτώβριος 2026
Νοέμβριος 2026
Δεκέμβριος 2026

5-6 ημέρες

Ελληνικά

Ευρώπη

Αεροπορικά ταξίδια

Αθήνα

Τοποθεσία εκδρομής

Πότε αναχωρεί αυτή η εκδρομή;

Έξι αναχωρήσεις: 7/10, 24/10, 28/10, 13/11, 25/11 και 16/12/2026 — επιλέξτε ημερομηνία, 5 ημέρες.

Γιατί διαφέρει η τιμή ανά ημερομηνία;

Οι αναχωρήσεις 24/10 και 28/10 πέφτουν στην περίοδο της 28ης Οκτωβρίου και έχουν ελαφρώς υψηλότερη τιμή λόγω αυξημένης ζήτησης πτήσεων. Δείτε τον αναλυτικό πίνακα τιμών ανά ημερομηνία.

Τι περιλαμβάνει η τιμή;

Αεροπορικά εισιτήρια, 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό, δώρο 2 γεύματα, πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων (Παλιά Πόλη, Βόσπορος, Πριγκηπόνησα, Πατριαρχείο), ελληνόφωνο συνοδό και ταξιδιωτική ασφάλεια.

Υπάρχει έκπτωση για παιδιά;

Ναι, -30€ για παιδί έως 12 ετών σε δωμάτιο με δύο ενήλικες.

Ποια ξενοδοχεία χρησιμοποιείτε;

Όλα τα ξενοδοχεία μας βρίσκονται στην περιοχή Taksim, με άμεση πρόσβαση στην Istiklal και το Pera — από το REVIA SQUARE 4* έως το MARMARA TAKSIM 5* με θέα πόλης.

Πώς κάνω κράτηση;

Στείλτε μας αίτημα από τη φόρμα της σελίδας ή τηλεφωνήστε μας. Θα επανέλθουμε με διαθεσιμότητα και γραπτή προσφορά πριν χρεωθεί οτιδήποτε.

Τελική τιμή με φόρους 750,00€

Ιδιοκτήτης

Lia's Travel

Μέλος από 2020

Πληροφορίες Επικοινωνίας

E-mail

lias.travel@gmail.com

Ιστοσελίδα

https://liastravel.com

Τηλέφωνο

2742020555

Μπορεί επίσης να σας αρέσει