Τελική τιμή με φόρους 410,00€
Έλεγχος διαθεσιμότητας

Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος – Πριγκηπόνησα, 6 ημέρες Οδικώς

Δεν έχει αξιολογηθεί
Διάρκεια

6 ήμερη

Τύπος εκδρομής

Οργανωμένο ταξίδι

Μέγεθος ομάδας

Γλώσσες

Ελληνικά

Κωνσταντινούπολη… η μοναδική πόλη στον κόσμο που γεφυρώνει δύο ηπείρους, δύο θάλασσες και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, με το πολυπολιτισμικό της παρελθόν από Ρωμαϊκά, Βυζαντινά και Οθωμανικά στοιχεία.

Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί, Βυζαντινό Ιππόδρομο, ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ και τα γραφικά Πριγκηπόνησα με τη Χάλκη και την Πρίγκηπο, σε ένα οδικό ταξίδι έξι ημερών.

Αναχώρηση οδικώς από την Αθήνα μέσω Κομοτηνής, με τρεις διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη, ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα και επίσκεψη στα Πριγκηπόνησα.

Τι θα ζήσετε

  • Αγία Σοφία & Μπλε Τζαμί: Το σπουδαιότερο μνημείο του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης και το θρυλικό τζαμί με τη μπλε μωσαϊκή διακόσμηση.

  • Πριγκηπόνησα: Η Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή και η αρχοντική Πρίγκηπος.

  • Ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ: Η μεγαλύτερη συλλογή πολυελαίων κρυστάλλου Μπακαρά στον κόσμο.

  • Οικουμενικό Πατριαρχείο & Μπαλουκλί: Οι σημαντικότερες Βυζαντινές εκκλησίες της Πόλης.

  • Σκεπαστή Αγορά: Η μεγαλύτερη καλυμμένη αγορά του κόσμου, με 5.000 μαγαζιά.

Γιατί να ταξιδέψετε μαζί μας

  • Από 410€ κατ’ άτομο, με 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη.

  • ΔΩΡΕΑΝ ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις νοσηλείας και ακύρωσης ταξιδιού.

  • Έξι ημερομηνίες αναχώρησης από Οκτώβριο έως Ιανουάριο.

  • Ελληνόφωνος Αρχηγός/Ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια.

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημερομηνίες αναχώρησης: 25/10/2026, 17/11/2026, 29/11/2026, 22/12/2026, 29/12/2026, 03/01/2027

  1. 1η ημέραΑθήνα – Κομοτηνή

    Συγκέντρωση 7:30 π.μ. και αναχώρηση για Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις κατά τη διαδρομή. Άφιξη στην Κομοτηνή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Anatolia 3* ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.

     

  2. 2η ημέραΚομοτηνή – Κωνσταντινούπολη

    Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, την πόλη με τα πολλά ονόματα: Πόλη των Πόλεων, Νέα Ρώμη, Επτάλοφος, Κωνσταντίνου Πόλις, Βασιλίδα των Πόλεων, Βασιλεύουσα. Διέλευση συνόρων. Διασχίζοντας την Ανατολική Θράκη, στάση στη Ραιδεστό, το σημερινό Τεκιρντάγ. Άφιξη στην Πόλη και προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι (25€/άτομο). Προαιρετικό δείπνο σε τοπικό εστιατόριο ή στην Τακσίμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο Riva 4* ή παρόμοιο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

     

  3. 3η ημέραΚωνσταντινούπολη (ξενάγηση)

    Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε με το σπουδαιότερο μνημείο του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, τη μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία, η οποία αποτελεί αρχιτεκτονικό επίτευγμα με τον τρούλο ύψους 55μ. και διαμέτρου 31μ. Θα περάσουμε μπροστά από το παλάτι των σουλτάνων Τοπ Καπί, όπου θα το δούμε εξωτερικά, και το Βυζαντινό Ιππόδρομο, εκεί που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα», με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου. Θα επισκεφτούμε το θρυλικό Μπλέ Τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ) με τη λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση στους τόνους του μπλε και τους έξι εντυπωσιακούς μιναρέδες, και στη συνέχεια τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού (Βυζαντινό Υδραγωγείο – Yerebatan) με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια επίσκεψη στη μεγαλύτερη καλυμμένη αγορά του κόσμου, τη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά και πάνω από 60 δρόμους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

     

  4. 4η ημέραΚωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα

    Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ με τη μεγαλύτερη συλλογή σε πολυελαίους κρυστάλλου Μπακαρά στον κόσμο, τη διάσημη κρυστάλλινη σκάλα και τα χαλιά Hereke. Αμέσως μετά, από το Καμπατάς επιβίβαση σε πλοίο για τα Πριγκηπόνησα. Πρώτη στάση στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας, και μετά στην Πρίγκηπο με τα γραφικά δρομάκια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ολάνθιστους κήπους. Προαιρετικό γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο. Επιστροφή στην Πόλη. Για το βράδυ, προτείνουμε διασκέδαση σε παραδοσιακό νυχτερινό κέντρο με ζωντανή ορχήστρα και oriental χορούς (προαιρετικά, 35€/άτομο). Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Riva 4* ή παρόμοιο.

     

  5. 5η ημέραΚωνσταντινούπολη – Ξάνθη

    Μετά το πρωινό, επίσκεψη στις σημαντικότερες Βυζαντινές εκκλησίες: το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου θα δούμε την Κλειστή Πύλη, τον Πατριαρχικό Οίκο και τον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, την Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος, και στη συνέχεια στο σημαντικότερο Αγίασμα της Ορθοδοξίας, στο Μπαλουκλί, στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Οικουμενικών Πατριαρχών. Στη συνέχεια αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση συνόρων και άφιξη στην Ξάνθη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Nestos 3* ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.

     

  6. 6η ημέραΞάνθη – Αθήνα

    Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

     

Σημειώσεις ταξιδιού

• Η αναχώρηση 29 Δεκεμβρίου έχει επιβάρυνση 50€ κατ’ άτομο.
• Οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ορισμένες φορές σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη ή Καβάλα.
• Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση της εκδρομής: 35 άτομα.
• Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες μετά το ταξίδι.
• Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλειφθεί κάτι.

Έτοιμοι να κλείσετε;

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.

Κράτηση Ξενοδοχείου

Δεν σου κάνει καμία από τις ημερομηνίες;

Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.

Τιμές & αναχωρήσεις

ΑναχώρησηΕνήλικαςΠαιδί
25 Οκτωβρίου 2026410€410€
17 Νοεμβρίου 2026410€410€
29 Νοεμβρίου 2026410€410€
22 Δεκεμβρίου 2026410€410€
29 Δεκεμβρίου 2026410€410€
3 Ιανουαρίου 2027410€410€
10 Μαρτίου 2027410€410€
11 Μαρτίου 2027410€410€
12 Μαρτίου 2027410€410€

Τιμές κατά άτομο. Ό,τι αναφέρεται στο «Περιλαμβάνεται» είναι ήδη μέσα στην τιμή. Μονόκλινο: 600€ (επιβάρυνση +190€).

★★★★★5,0Lia's Travel — από 215 κριτικές στη Google για το γραφείο μας

Παρακολούθησε αυτή την εκδρομή

Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.

  • Πέσει η τιμή
  • Μπει νέα ημερομηνία αναχώρησης
  • Μείνουν λίγες θέσεις
  • Ξαναγίνει διαθέσιμη
Το σκέφτεσαι; Βάλ' το στο πλάνο σου και σύγκρινε αργότερα.

Τι να κάνεις εκεί — Κωνσταντινούπολη

Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.

Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.

Ίντερνετ στο εξωτερικό, χωρίς roamingMyEsim — ελληνική eSIM για 180+ χώρες, τη ρυθμίζεις πριν φύγεις. 10% έκπτωση ως πελάτης μας.LIASTRAVELMyEsim →

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό σε ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη και 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στην Ελλάδα
  • Εκδρομή στα Πριγκηπόνησα & εισιτήρια μετάβασης
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός / Ξεναγός Ελληνόφωνος
  • ΔΩΡΕΑΝ ταξιδιωτική ασφάλιση «Basic Interamerican» (νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποζημίωση ακύρωσης)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • 1 δείπνο και 2 γεύματα στην Κωνσταντινούπολη (κόστος 70€)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο (25€/άτομο)
  • Προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο (35€/άτομο)
  • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με κάλυψη COVID-19 (25€/άτομο)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (20€, πληρωτέοι στο γραφείο)

Κωνσταντινούπολη
Τουρκία

Οκτώβριος 2026
Νοέμβριος 2026
Δεκέμβριος 2026
Ιανουάριος 2027

5-6 ημέρες

Ελληνικά

Ευρώπη

Οδικά ταξίδια

Αθήνα

Τοποθεσία εκδρομής

Πότε αναχωρεί αυτή η εκδρομή;

25/10, 17/11, 29/11, 22/12, 29/12/2026 και 03/01/2027 — 6 ημέρες οδικώς από Αθήνα.

Ισχύει επιβάρυνση σε κάποια αναχώρηση;

Ναι, η αναχώρηση 29/12 έχει επιβάρυνση 50€ κατ' άτομο λόγω περιόδου εορτών.

Ποια ξενοδοχεία χρησιμοποιεί η εκδρομή;

Hotel Anatolia 3* στην Κομοτηνή, Hotel Riva 4* στην Κωνσταντινούπολη και Hotel Nestos 3* στην Ξάνθη (ή παρόμοια).

Περιλαμβάνεται η κρουαζιέρα στο Βόσπορο;

Είναι προαιρετική, με κόστος 25€ ανά άτομο.

Πώς κάνω κράτηση;

Στείλτε μας αίτημα από τη φόρμα της σελίδας ή τηλεφωνήστε μας. Θα επανέλθουμε με διαθεσιμότητα και γραπτή προσφορά πριν χρεωθεί οτιδήποτε.

Τελική τιμή με φόρους 410,00€

Ιδιοκτήτης

Lia's Travel

Μέλος από 2020

Πληροφορίες Επικοινωνίας

E-mail

lias.travel@gmail.com

Ιστοσελίδα

https://liastravel.com

Τηλέφωνο

2742020555

Μπορεί επίσης να σας αρέσει