10 ήμερη
Οργανωμένο ταξίδι
Ελληνικά
Δέκα μέρες στον Καναδά, με τρεις νύχτες σε κατάλυμα πάνω στην τούνδρα για να δούμε από κοντά τις πολικές αρκούδες.
Το ταξίδι περνά από το Μόντρεαλ και το Γουίνιπεγκ ως το Τσώρτσιλ στον Κόλπο του Χάντσον, και κλείνει στο Τορόντο.
Μόντρεαλ: Πρωινή ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περιοχή του Ολυμπιακού χωριού και Σταδίου του 1976, τον λόφο Μον Ρεάλ, που έδωσε το όνομά…
Γουίνιπεγκ: Νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Τσώρτσιλ (Churchill), το κύριο λιμάνι της Μανιτόμπα στις…
Τσώρτσιλ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η γνωριμία μας με την περιοχή συνεχίζεται.
TUNDRA BUGGY LODGE: Σε όλη τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα εξερευνήσουμε αυτό το μοναδικό περιβάλλον και τους… κατοίκους του.
Γουνιπεγκ: Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της επαρχίας του Οντάριο, το Τορόντο.
Από 10.480€ ανά άτομο: Σε δίκλινο, με πτήσεις, φόρους αεροδρομίων και επίναυλους μέσα στην τιμή.
Διαμονή: ξενοδοχεία 4* και 2 διανυκτερεύσεις στο Tundra Buggy Lodge
Έλληνας αρχηγός: Συνοδεύει την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Ημερομηνίες αναχώρησης: 24 Οκτωβρίου 2026
Γνωριμία με τη ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη μεγαλύτερη γαλλόφωνη πόλη του Καναδά, το Μόντρεαλ. Το Μόντρεαλ είναι η 2η πιο πολυπληθής πόλη της χώρας και 10η σε ολόκληρη τη βόρεια Αμερική. Ιδρύθηκε το 1642 με το όνομα Βιλ Μαρί, που σημαίνει Πόλη της Παναγίας, όμως μετέπειτα πήρε το σημερινό της όνομα από του βουνό που περιβάλει την πόλη, το οποίο ονομάζεται Mount Royal. Το Μόντρεαλ είναι ουσιαστικά ένα νησί επάνω στον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο, ο οποίος πηγάζει στις λίμνες της βόρειας Αμερικής και εκβάλει στον Ατλαντικό ωκεανό. Η πόλη έγινε ευρέως γνωστή όταν φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Διαμονή: ξενοδοχεία 4* και 2 διανυκτερεύσεις στο Tundra Buggy Lodge.
Πρωινή ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περιοχή του Ολυμπιακού χωριού και Σταδίου του 1976, τον λόφο Μον Ρεάλ, που έδωσε το όνομά του στην πόλη, το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ και τη γειτονιά των μουσείων του Μόντρεαλ, το παλιό λιμάνι, τη συνοικία γύρω από την πλατεία Ζακ Καρτιέ, τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο από το μπαλκόνι του οποίου το 1969 ο Ντε Γκολ αναφώνησε το περίφημο «Vive le Quebec libre» (Ζήτω το ελεύθερο Κεμπέκ), πυροδοτώντας το διασπαστικό κίνημα του Κεμπέκ και τροφοδοτώντας τις τεταμένες σχέσεις με την κυβέρνηση Καναδά επί σειρά ετών. Επιστροφή για λίγη ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Έχοντας προσανατολιστεί στην πόλη από το πρωί, το απόγευμα είναι ελεύθερο για βόλτες σε ρυθμούς πιο χαλαρούς, στο Μουσείο Καλών Τεχνών, στη Βασιλική της Παναγίας, στους παλιούς δρόμους Σεν Πολ και Σεν Κάθριν, στη γεμάτη χρώματα και αρώματα αγορά Ζαν Ταλόν Μάρκετ και, γιατί όχι, στην περιοχή του Ιλ Νοτρ Νταμ, όπου κάθε χρόνο γίνεται το Γκραν Πρι του Μόντρεαλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Γουίνιπεγκ (Winnipeg), την πρωτεύουσα της τεράστιας πολιτείας του Κεντρικού Καναδά, της Μανιτόμπα. Η πόλη βρίσκεται στο μέσο περίπου του Καναδά, περίπου 100 km βόρεια από τα σύνορα με τις ΗΠΑ και 70 km νότια από την λίμνη Γουίνιπεγκ, που είναι η πέμπτη σε έκταση λίμνη του Καναδά και η ενδέκατη στον κόσμο. Το όνομα της πόλης προέρχεται από την γλώσσα των αυτοχθόνων Κρι (Cree) και σημαίνει "λασπόνερα". Επίσης, το όνομά της συνδέεται με τον "Γουίνι το αρκουδάκι", γνωστό ήρωα κινουμένων σχεδίων του Ντίσνεϋ. Ο Γουίνιπεγκ ή χαϊδευτικά Γουίνι ήταν ένα πραγματικό αρκουδάκι που το είχαν ως μασκότ οι στρατιώτες ενός καναδικού συντάγματος στην Ευρώπη κατά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Το αρκουδάκι αυτό κατέληξε στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου. Εκεί το είδε το 1924 ο Βρετανός συγγραφέας Άλαν Αλεξάντερ Μάιλν (1882-1956) και εμπνεύστηκε την ιστορία με τον Γουίνι το αρκουδάκι (Winnie the Pooh). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Τσώρτσιλ (Churchill), το κύριο λιμάνι της Μανιτόμπα στις ακτές του κόλπου Χάντσον. Το Τσόρτσιλ ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα ως σταθμός των εξερευνητών που έψαχναν το Βορειοδυτικό πέρασμα. Κατά την άφιξή μας θα ξεκινήσει και η περιήγησή μας στη βόρεια αυτή πόλη που περιτριγυρίζεται από άγρια τούνδρα και ως εκ τούτου φημίζεται για τις πολικές της αρκούδες, τις οποίες θα ανακαλύψουμε κι εμείς τις επόμενες ημέρες. Θα περπατήσουμε στις κεντρικές πλατείες και εκεί που εκβάλει ο ομώνυμος ποταμός, ενώ θα επισκεφτούμε το μουσείο Itsanitaq το οποίο ιδρύθηκε το 1944 από τον Γάλλο μοναχό Jacques Volant, ο οποίος κράτησε τη θέση του επιμελητή μέχρι και το θάνατό του το 1987. Στόχος του μουσείου ήταν να διατηρηθούν τα διάφορα αντικείμενα των ιθαγενών του βορείου Καναδά. Μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να θαυμάσει τη σημαντική συλλογή από γλυπτά και δημιουργίες της φυλής Ινουίτ, τα οποία είναι από τα καλύτερα διατηρημένα και παλαιότερα στον κόσμο, αφού χρονολογούνται από το 1700 π.Χ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η γνωριμία μας με την περιοχή συνεχίζεται. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτες με έλκηθρα που σέρνουν υπέροχα χάσκι, ενώ θα επισκεφτούμε και το Parks Canada Visitor Centre το οποίο στεγάζεται στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό του Τσώρτσιλ, όπου θα μάθουμε για την ιστορία της περιοχής. Το απόγευμα επιβίβαση στα ειδικά οχήματα Tundra Buggy για να ξεκινήσουμε το συναρπαστικό ταξίδι μας με προορισμό το Tundra Buggy Lodge, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να φωτογραφήσουμε πολικές αρκούδες, να μάθουμε γι΄ αυτές, αλλά και για την υπόλοιπη άγρια πανίδα και το περιβάλλον της αρκτικής. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Νοέμβριο περνούν από την περιοχή αυτή πολλές πολικές αρκούδες, οι οποίες κινούνται προς την παγωμένη θάλασσα, προκειμένου να κυνηγήσουν φώκιες ή ψάρια. Η περιοχή του Τσώρτσιλ είναι από τις λίγες στον κόσμο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα ζώα αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα οχήματα Tundra Buggy έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται στις παγωμένες εκτάσεις, είναι ειδικά διαμορφωμένα για την παρατήρηση του τοπίου και χωρούν περίπου 30-40 επιβάτες. Για δυο νύχτες θα διανυκτερεύσουμε στο Tundra Buggy Lodge, ένα μόνιμο καταφύγιο για την παρατήρηση της άγριας ζωής. Τακτοποίηση στο λοντζ μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Σε όλη τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα εξερευνήσουμε αυτό το μοναδικό περιβάλλον και τους… κατοίκους του. Με τα ειδικά οχήματα Tundra Buggys θα αναζητήσουμε πολικές αρκούδες και άλλους εκπροσώπους της αρκτικής πανίδας, ενώ το απόγευμα θα απολαύσουμε τα πεντανόστιμα σπιτικά φαγητά και θα παρακολουθήσουμε διάφορες προβολές και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν πιθανόν να είμαστε τυχεροί να δούμε το εκπληκτικό φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε με τα οχήματά μας και θα επιστρέψουμε στην βάση μας στο Τσώρτσιλ. Φθάνοντας, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Γουίνιπεγκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της επαρχίας του Οντάριο, το Τορόντο. Η πόλη είναι χτισμένη στη βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο, είναι η οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά και αποτελεί ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα αστικά κέντρα διεθνώς. Κάθε καλοκαίρι διεξάγεται εδώ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (Toronto International Film Festival / TIFF) που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου – σινεφίλ και όχι μόνο. Το Τορόντο έχει έντονη πνευματική ζωή και είναι η έδρα τριών μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ θεωρείται και μία από τις πλέον ασφαλείς πόλεις της Βορείου Αμερικής. Άφιξη στο Τορόντο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
Πρωινή περιήγηση στην πανέμορφη πόλη, κατά την οποία θα διαπιστώσουμε πως είναι μία πόλη παλιά και σύγχρονη ταυτόχρονα. Γεμάτη με κήπους και πάρκα. Με πλούσια προάστια, όπου κυριαρχούν τα βικτωριανά σπίτια από κόκκινο τούβλο. Αλλά και με ολοκαίνουργιες, υπερσύγχρονες γειτονιές, με σπουδαία αρχιτεκτονική. Συχνά το ρετρό με το μοντέρνο στοιχείο συνδυάζονται πολύ δυναμικά, όπως στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο. Από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα του Τορόντο είναι το πολλαπλών χρήσεων Στάδιο Skydome (που σημαίνει Ουράνιος Θόλος) ή Κέντρο Ρότζερς, με τον πλήρως ανασυρόμενο θόλο. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Πύργο των Σιδηροδρόμων. Ο πύργος ονομάζεται και CN (Canadian National), ονομασία των πρώην Εθνικών Σιδηροδρόμων. Σήμερα που οι σιδηρόδρομοι έχουν ιδιωτικοποιηθεί, ο πύργος στεγάζει γραφεία μεγάλης εταιρείας real estate. Πάντως ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο από το 1976 που χτίστηκε, έως το 2007 που ολοκληρώθηκε το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι. Το απόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση επιστροφής μας.
Το ξεχωριστό αυτό ταξίδι έχει πλέον φτάσει στο τέλος του. Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.
Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 24 Σεπτεμβρίου 2026
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς. Για τις ενδιάμεσες μέρες, οι δύο παρακάτω συνεργάτες καλύπτουν ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες.
Εισιτήρια μουσείων χωρίς ουρά, ξεναγήσεις με τα πόδια και ημερήσιες εκδρομές, με δωρεάν ακύρωση στις περισσότερες επιλογές.
Δραστηριότητες, εμπειρίες και τοπικοί ξεναγοί — κλείσε από πριν και μη χάσεις ώρα σε ουρές.
Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.
Πτήση | Αναχώρηση | Άφιξη |
Αναχώρηση 24 Οκτωβρίου 2026 | ||
24/10 · Αθήνα – Φρανκφουρτη · LH 1285 | 06:50 | 08:55 |
24/10 · Φρανκφουρτη – Μόντρεαλ · LH 478 | 14:20 | 16:00 |
01/11 · Τορόντο – Φρανκφουρτη · LH 471 | 18:20 | 08:00 (+1) |
02/11 · Φρανκφουρτη – Αθήνα · LH 1280 | 09:25 | 13:15 |
Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές και μπορεί να αλλάξουν από την αεροπορική εταιρεία.
Τιμές ανά άτομο (με πτήσεις και φόρους) | |||
Αναχώρηση | Διάρκεια | Δίκλινο | Επιβ. Μονόκλινο |
| 24 Οκτωβρίου 2026 | 10 ημέρες | 10480€ | +990€ |
Οι τιμές είναι ανά άτομο σε δίκλινο, με πτήσεις, φόρους αεροδρομίων και επίναυλους.
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: +220€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας.
Αναχώρηση από Λάρνακα: από +250€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας.
Οι αναχωρήσεις είναι: 24 Οκτωβρίου 2026. Η τιμή κάθε αναχώρησης φαίνεται αυτόματα μόλις επιλέξετε ημερομηνία στη φόρμα κράτησης.
Η αναχώρηση είναι από την Αθήνα. Υπάρχει και αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με επιβάρυνση +220€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας. Υπάρχει και αναχώρηση από Λάρνακα με επιβάρυνση από +250€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας· οι πτήσεις από Λάρνακα επιβεβαιώνονται με την κράτηση.
Τα βασικά που περιλαμβάνονται είναι:
Ο πλήρης κατάλογος με το τι περιλαμβάνεται και τι όχι βρίσκεται στην ενότητα «Περιλαμβάνεται / Δεν περιλαμβάνεται» της σελίδας.
Κάθε αναχώρηση έχει τη δική της τιμή (διάρκεια, ξενοδοχείο, εποχή). Η τιμή «από» που βλέπετε αντιστοιχεί στην οικονομικότερη επιλογή σε δίκλινο, με τους φόρους μέσα. Στον πίνακα «Τιμές & Ξενοδοχεία» θα βρείτε όλες τις επιλογές ξενοδοχείων ανά αναχώρηση.
Οι αλλαγές και οι ακυρώσεις ακολουθούν τους όρους των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών που έχουν κρατηθεί για εσάς, όπου το κόστος εξαρτάται από το πόσο κοντά στην αναχώρηση βρισκόμαστε και από τους κανόνες του κάθε ναύλου. Ενημερώστε μας όσο το δυνατόν νωρίτερα και θα αναζητήσουμε τη λιγότερο επιβαρυντική λύση. Σε κάθε κράτηση ισχύουν οι γενικοί όροι συμμετοχής (Π.Δ. 7/2018).
Περιλαμβάνεται ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια ατυχήματος/ασθένειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ρωτήστε μας για τις αναλυτικές καλύψεις.
Στείλτε μας αίτημα από τη φόρμα της σελίδας, τηλεφωνήστε μας ή περάστε να μας δείτε. Θα επανέλθουμε με διαθεσιμότητα και γραπτή προσφορά πριν χρεωθεί οτιδήποτε.