Τελική τιμή με φόρους 362,00€
Έλεγχος διαθεσιμότητας

Κυνήγι Τρούφας στο Μαίναλο – Φθινοπωρινή Ορεινή Αρκαδία

Δεν έχει αξιολογηθεί
Διάρκεια

3 ήμερη

Τύπος εκδρομής

Οργανωμένο ταξίδι

Μέγεθος ομάδας

Γλώσσες

Ελληνικά

Ένα φθινοπωρινό ταξίδι στην ορεινή Αρκαδία, με επίκεντρο τη μοναδική εμπειρία του κυνηγιού τρούφας στα δάση του Μαινάλου, συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και ντόπιων συλλεκτών.

Θα γνωρίσουμε τα πέτρινα καλντερίμια της Στεμνίτσας, το αμφιθεατρικά χτισμένο φαράγγι του Λούσιου στη Δημητσάνα, το πολυτελές ξενοδοχείο-αξιοθέατο MANNA και τον αυθεντικό ορεινό οικισμό Βαλτεσινίκο, πριν καταλήξουμε σε ένα γεύμα-πανηγύρι γεύσεων με φρέσκια τρούφα: γραβιέρα, τραχανόσουπα με porcini, κριθαρότο άγριων μανιταριών και ένα γλυκό cheesecake με τριαντάφυλλο.

Τρεις μέρες γεμάτες αρώματα, γεύσεις και εικόνες της αρκαδικής φύσης, με διαμονή στο ξενοδοχείο Θέα Μαινάλου στη Βυτίνα, μπουφέ πρωινό, ένα δείπνο και το γευστικό γεύμα τρούφας. Ιδανική απόδραση για όσους αγαπούν τη γαστρονομία, την ήπια πεζοπορία και τα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου εκτός εποχής αιχμής.

Διαθέσιμες αναχωρήσεις 6-8 και 27-29 Νοεμβρίου 2026, με μεταφορές από την Αθήνα σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρο αρχηγό-συνοδό καθ’ όλη τη διαδρομή.

Τι θα ζήσετε

  • Στεμνίτσα, Δημητσάνα & Βυτίνα: τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Αρκαδίας, με πέτρινα καλντερίμια.

  • MANNA: γνωριμία με το πολυτελές ξενοδοχείο-αξιοθέατο του Μαινάλου.

  • Φαράγγι Ρετζέλα & Βαλτεσινίκο: αυθεντικός ορεινός οικισμός στην καρδιά του βουνού.

  • Κυνήγι τρούφας: η ίδια η εμπειρία, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και τοπικούς συλλέκτες.

  • Γεύμα τρούφας: γραβιέρα, τραχανόσουπα με porcini, κριθαρότο με άγρια μανιτάρια.

Γιατί να ταξιδέψετε μαζί μας

  • Μοναδική εμπειρία κυνηγιού τρούφας, σπάνια διαθέσιμη σε οργανωμένη εκδρομή.

  • Από 362€ με διαμονή, γεύματα και τη δραστηριότητα μέσα στην τιμή.

  • Ιδανικό για λάτρεις της γαστρονομίας και της ήπιας πεζοπορίας.

  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημερομηνίες αναχώρησης: 06/11/2026, 27/11/2026

  1. 1η ημέρα| 6 Νοεμβρίου: Αθήνα – Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Βυτίνα

    Αναχώρηση από την Αθήνα το πρωί με κατεύθυνση την ορεινή Αρκαδία. Πρώτη μας στάση η παραδοσιακή Στεμνίτσα, με τα πέτρινα καλντερίμια και τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας που κρατά ζωντανή την τέχνη. Καφές με φόντο τον Μαίναλο και συνεχίζουμε για την ατμοσφαιρική Δημητσάνα, χτισμένη αμφιθεατρικά στο φαράγγι του Λούσιου, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μακραίωνη ιστορία. Το απόγευμα φτάνουμε στη Βυτίνα, στο ξενοδοχείο μας Θέα Μαινάλου 3*. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο χωριό ή για να απολαύσετε τη θέα από το μπαλκόνι σας. Βραδινό φαγητό σε τοπικό εστιατόριο με πιάτα γεμάτα Αρκαδία.

     

  2. 2η ημέρα| 7 Νοεμβρίου: Γνωριμία με το MANNA – Φαράγγι Ρετζέλα – Βαλτεσινίκο

    Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για το MANNA, το παλιό σανατόριο της περιοχής που έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό πολυτελές ξενοδοχείο – αρχιτεκτονικό αξιοθέατο. Περιήγηση στους χώρους και αναδρομή στην ιστορία του. Κατόπιν, κατευθυνόμαστε προς την πέτρινη γέφυρα Ρετζέλα και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, χωμένο μέσα στη φύση. Πεζοπορούμε ελαφρώς και νιώθουμε το μεγαλείο της παρθένας Αρκαδίας. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το Βαλτεσινίκο, έναν από τους πιο αυθεντικούς ορεινούς οικισμούς της Γορτυνίας, χτισμένο στις πλαγιές του Μαίναλου. Επιστροφή στη Βυτίνα το απόγευμα για ξεκούραση. Το βράδυ, προαιρετική έξοδος στο χωριό για κρασάκι, μεζεδάκια και τη χαρακτηριστική φιλοξενία της Αρκαδίας.

     

  3. 3η ημέρα| 8 Νοεμβρίου: Κυνήγι Τρούφας και Πικ Νικ στο δάσος

    Η κορύφωση της εκδρομής! Μετά το πρωινό, ξεκινά η μοναδική εμπειρία «Κυνήγι Τρούφας» σε δασική περιοχή με συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και ντόπιων συλλεκτών. Μαθαίνουμε πώς εντοπίζεται αυτός ο γαστρονομικός θησαυρός και καταλήγουμε σε ένα αυθεντικό γεύμα με τοπικές λιχουδιές: τοπική γραβιέρα με βασιλικό και σκόρδο, καπνιστή γραβιέρα, παξιμάδι ντομάτας και ρίγανης, ζεστή τραχανόσουπα λαχανικών με porcini, τζίντζερ και τρούφα, κριθαρότο άγριων μανιταριών με φρέσκια τρούφα και αιγοπρόβειο βούτυρο, και cheesecake με γλυκό τριαντάφυλλο. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα, γεμάτοι εικόνες, γεύσεις και αρώματα του αρκαδικού παραδείσου.

     

Σημειώσεις ταξιδιού

• Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί για λειτουργικούς λόγους, χωρίς να παραλειφθεί κάποια υπηρεσία.
• Απαιτείται διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα σε ισχύ σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προορισμού.

Έτοιμοι να κλείσετε;

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.

Κράτηση Ξενοδοχείου

Δεν σου κάνει καμία από τις ημερομηνίες;

Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.

Τιμές & αναχωρήσεις

ΑναχώρησηΕνήλικαςΠαιδί
6 Νοεμβρίου 2026362€292€
27 Νοεμβρίου 2026362€292€

Τιμές κατά άτομο. Ό,τι αναφέρεται στο «Περιλαμβάνεται» είναι ήδη μέσα στην τιμή. Μονόκλινο: 432€ (επιβάρυνση +70€).

Αναλυτικό πρόγραμμα σε PDFΠρόγραμμα ανά ημέρα, ξενοδοχεία, η διαδρομή και τι περιλαμβάνεται.
★★★★★5,0Lia's Travel — από 215 κριτικές στη Google για το γραφείο μας

Παρακολούθησε αυτή την εκδρομή

Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.

  • Πέσει η τιμή
  • Μπει νέα ημερομηνία αναχώρησης
  • Μείνουν λίγες θέσεις
  • Ξαναγίνει διαθέσιμη
Το σκέφτεσαι; Βάλ' το στο πλάνο σου και σύγκρινε αργότερα.

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο Θέα Μαινάλου 3*
  • Μπουφέ πρωινό, ένα (1) δείπνο και ένα (1) γεύμα τρούφας
  • Συμμετοχή σε κυνήγι τρούφας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.
  • Ο εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση), πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο.

Νοέμβριος 2026

Έως 4 ημέρες

Ελληνικά

Ελλάδα

Οδικά ταξίδια

Αθήνα

Τι περιλαμβάνει η τιμή;

Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, διαμονή στο ξενοδοχείο Θέα Μαινάλου 3*, μπουφέ πρωινό, ένα δείπνο και ένα γεύμα τρούφας, συμμετοχή στο κυνήγι τρούφας, ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών, αρχηγός/συνοδός και Φ.Π.Α.

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνει η τιμή;

Ο φόρος διαμονής (τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση) πληρώνεται απευθείας στο ξενοδοχείο.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Λόγω πιθανών βροχοπτώσεων προηγούμενων ημερών, συνιστάται παπούτσι τύπου μποτάκι ή αδιάβροχο πεζοπορίας, ή ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες για αλλαγή μετά το κυνήγι τρούφας.

Πόσο διαρκεί η εκδρομή;

Πρόκειται για 3ήμερη εκδρομή (2 διανυκτερεύσεις) στην ορεινή Αρκαδία.

Τελική τιμή με φόρους 362,00€

Ιδιοκτήτης

Πελάτης

Μέλος από

Πληροφορίες Επικοινωνίας

E-mail

lias.travel@gmail.com

Ιστοσελίδα

https://liastravel.com

Τηλέφωνο

2742020555

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχεδιασμός & υποστήριξη ιστοσελίδας: Tony Panopoulos