4 ήμερη
Οργανωμένο ταξίδι
Ελληνικά
Ένα τετραήμερο ταξίδι στη Δυτική Μακεδονία, με βάση την πανέμορφη Καστοριά και τη λίμνη Ορεστιάδα που την αγκαλιάζει.
Θα γνωρίσουμε τις Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα με τους υγροβιότοπους και το χωριό των Ψαράδων στα σύνορα με την Αλβανία, καθώς και το ορεινό Νυμφαίο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας.
Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με θέα στη λίμνη, στο πολυτελές Limneon Resort & Spa 5*, με ημιδιατροφή.
Καστοριά: Βόλτα στις όχθες της λίμνης Ορεστιάδας, γνωριμία με την πόλη και τα γουναράδικά της.
Πρέσπες: Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, Άγιος Γερμανός, το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου και οι Ψαράδες.
Νυμφαίο: Το παραδοσιακό πετρόχτιστο χωριό στο όρος Βίτσι, σε υψόμετρο 1.350 μ.
Δισπηλιό: Ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ., με αναπαράσταση της νεολιθικής ζωής.
Διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο 5* με θέα στη λίμνη της Καστοριάς.
Ημιδιατροφή με 3 πρωινά και 3 δείπνα σε μπουφέ.
Συνδυάζει σε ένα ταξίδι τρεις από τους πιο όμορφους προορισμούς της Δυτικής Μακεδονίας.
Οργανωμένη αναχώρηση με έμπειρο αρχηγό-συνοδό.
Ημερομηνίες αναχώρησης: 28 – 31 Οκτωβρίου 2026
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Πειραιά και Ομόνοια με στάσεις καθ’ οδόν. Μέσω Λαμίας φτάνουμε στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα για παραμονή και γεύμα, και συνεχίζουμε για την Καστοριά, πόλη που περιβάλλεται από τη λίμνη Ορεστιάδας. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa 5*. Δείπνο, διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό επίσκεψη στις πανέμορφες Πρέσπες (Μικρή και Μεγάλη) με τους γνωστούς ελληνικούς υγροβιότοπους. Θα δούμε τον Άγιο Γερμανό και το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου με τη γέφυρά του, και θα καταλήξουμε στους Ψαράδες, στα σύνορα με την Αλβανία, για παραμονή και γεύμα. Επιστροφή στην Καστοριά με ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πόλη και τα γουναράδικά της. Δείπνο, διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, χτισμένη στις όχθες της λίμνης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το διατηρητέο Νυμφαίο, ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας, σε υψόμετρο 1.350 μ. στο όρος Βίτσι, με δυνατότητα προαιρετικής επίσκεψης στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρου (φύλαξη αρκούδας, έξοδα ατομικά). Παραμονή, γεύμα στο χωριό. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό επίσκεψη στο Δισπηλιό, τον πρώτο λιμναίο οικισμό του 5000 π.Χ. με πιστή αναπαράσταση της νεολιθικής ζωής (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια αναχώρηση μέσω Καλαμπακάς-Τρικάλων (παραμονή, γεύμα) και Λαμίας για Αθήνα, με άφιξη στην Ομόνοια και τον Πειραιά.
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.

Δραστηριότητες, εμπειρίες και τοπικοί ξεναγοί — κλείσε από πριν και μη χάσεις ώρα σε ουρές.
Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.
Αναχώρηση | Διάρκεια | Τιμή κατ' άτομο (δίκλινο) |
28 – 31 Οκτωβρίου | 4 ημέρες | 335€ |
28 Οκτωβρίου 2026, με επιστροφή στις 31/10.
Στο Limneon Resort & Spa 5*, με θέα στη λίμνη της Καστοριάς, σε δίκλινα δωμάτια.
Ημιδιατροφή: 3 πρωινά και 3 δείπνα σε μπουφέ.
Η επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρου είναι προαιρετική, με ατομικά έξοδα.
Στείλτε μας αίτημα από τη φόρμα της σελίδας, τηλεφωνήστε στο 27420-20555 ή περάστε από το γραφείο μας στο Κιάτο.