2 ήμερη
Οργανωμένο ταξίδι
Ελληνικά
Το πιο παραμυθένιο εργοστάσιο της Ελλάδας ανοίγει ξανά τις πόρτες του και εμείς είμαστε εκεί. Δύο ημέρες στα Τρίκαλα, με τη γιορτινή πόλη το πρώτο βράδυ και τα Μετέωρα τη δεύτερη μέρα, με αναχώρηση από την Κορινθία και διανυκτέρευση στο Ntinas Hotel.
Αναχώρηση: Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, 07:00 από Ξυλόκαστρο και 07:20 από Κιάτο.
Ταξιδεύουμε με κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας και με αρχηγό – συνοδό μαζί σας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Χωρίς οδήγηση, χωρίς αναζήτηση για πάρκινγκ μέσα στη γιορτινή πόλη, και με το ξενοδοχείο και το πρωινό ήδη μέσα στην τιμή.
Ξυλόκαστρο – Κιάτο – Τρίκαλα – Μύλος των Ξωτικών
Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από Ξυλόκαστρο και 07:20 από Κιάτο με προορισμό την πόλη των Τρικάλων. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο ξενοδοχείο και τακτοποιούμαστε στα δωμάτιά μας. Η πόλη γιορτάζει και μας προσκαλεί στο πιο μεγάλο και παραμυθένιο εργοστάσιό της. Η κάθε γωνιά και πλατεία της μεταμορφώνεται και ζωντανεύει με δεκάδες πρωτότυπες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δράσεις με παιχνίδια και εκπλήξεις.
Το μεσημέρι είμαστε ελεύθεροι να περιηγηθούμε στο Φρούριο, το Βαρούσι με τα όμορφα αρχοντικά, το Κουρσούμ Τζαμί και το μουσείο του Τσιτσάνη. Το βράδυ θα επισκεφθούμε τον Μύλο των Ξωτικών, όπου θα δούμε το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το εργοστάσιο σοκολάτας, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το εργαστήρι κατασκευών, το Ζαχαρένιο εργαστήρι και πολλά ακόμη. Διανυκτέρευση.
Μετέωρα – Μονή Βαρλαάμ – Μονή Αγίου Στεφάνου – επιστροφή
Μετά το πρωινό αναχωρούμε περίπου στις 10:00 π.μ. για να επισκεφθούμε το Κέντρο Ψηφιακής Αναπαράστασης Μετεώρων (κόστος 3 €), που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με τη φροντίδα του δήμου Καλαμπάκας και προβάλλει ψηφιακά τη δημιουργία των Μετεώρων.
Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα, μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο που αφήνει άφωνο τον κάθε επισκέπτη, όσες φορές κι αν έχει βρεθεί στην περιοχή. Θα σκαρφαλώσουμε στους κατακόρυφους βράχους για να φτάσουμε στη Μονή Βαρλαάμ, χτισμένη τον 16ο αιώνα, με πολλά κειμήλια και σημεία ενδιαφέροντος: θα δούμε μεταξύ άλλων το γιγαντιαίο βαρέλι και τον μηχανισμό με το δίχτυ που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη Μονή Αγίου Στεφάνου.
Μετάβαση στα Τρίκαλα και παραμονή για μεσημεριανό φαγητό. Μετά το μεσημέρι αναχωρούμε για την επιστροφή μας, με ενδιάμεση στάση κατά τη διαδρομή.
Ώρα αναχώρησης: 07:00 από Ξυλόκαστρο, 07:20 από Κιάτο
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.
| Αναχώρηση | Ενήλικας | Παιδί |
| 5 Δεκεμβρίου 2026 | 95€ | 80€ |
Τιμές κατά άτομο. Ό,τι αναφέρεται στο «Περιλαμβάνεται» είναι ήδη μέσα στην τιμή. Μονόκλινο: 115€ (επιβάρυνση +20€).
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.






Δραστηριότητες, εμπειρίες και τοπικοί ξεναγοί — κλείσε από πριν και μη χάσεις ώρα σε ουρές.
Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.