5 ήμερη
Οργανωμένο ταξίδι
Ελληνικά
Δύο από τις πιο όμορφες πόλεις της Ιταλίας σε ένα ταξίδι: η αναγεννησιακή Φλωρεντία και η «Αιώνια Πόλη» Ρώμη, με δώρο μια στάση στη μεσαιωνική Σιένα και στην ξακουστή Πίζα με τον Κεκλιμένο Πύργο της.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πανοραμική ξενάγηση στη Φλωρεντία με τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό, ξενάγηση στην «Αιώνια Πόλη» με το Κολοσσαίο και τη Φοντάνα ντι Τρέβι, και προαιρετική ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού με την Καπέλα Σιστίνα.
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (Hotel Ariston στο Μοντεκατίνι Τέρμε, Hotel American Palace στη Ρώμη), με απευθείας πτήσεις με την ITA Airways.
Αθήνα – Ρώμη – Σιένα – Μοντεκατίνι Τέρμε
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ρώμη. Αναχώρηση για το Μοντεκατίνι, με ενδιάμεση στάση στη Σιένα: η πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο με το μεσαιωνικό Δημαρχείο, τα μεσαιωνικά αρχοντικά και ο Καθεδρικός Ναός, αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Μοντεκατίνι Τέρμε, τη φημισμένη λουτρόπολη της Ιταλίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Μοντεκατίνι Τέρμε – Φλωρεντία (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στη Φλωρεντία: η Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, ο Καθεδρικός Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε με τον τρούλο του Μπρουνελέσκι, η Πιάτσα ντε λα Σινιορία με το άγαλμα του Δαβίδ και το Παλάτσο Βέκιο, η Πινακοθήκη Ουφίτσι, η γέφυρα Πόντε Βέκιο και η Πιάτσα Ρεπούμπλικα. Ελεύθερος χρόνος για αγορές στο Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι. Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση.
Μοντεκατίνι Τέρμε – Πίζα – Ρώμη
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στην Πίζα: τα μεσαιωνικά τείχη και ο Κεκλιμένος Πύργος, στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Αναχώρηση για τη Ρώμη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Ρώμη (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στην «Αιώνια Πόλη»: το Κολοσσαίο, η Οδός των Αυτοκρατορικών Αγορών, ο λόφος του Καπιτωλίου, η Πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η Φοντάνα ντι Τρέβι και η Πιάτσα ντι Σπάνια, με μια σύντομη διέλευση από το Βατικανό και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
Ρώμη – προαιρετικά Μουσεία Βατικανού – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερη μέρα. Προαιρετική ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού (απαιτείται δήλωση συμμετοχής και προπληρωμή), με το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ και Ντα Βίντσι, καταλήγοντας στην Καπέλα Σιστίνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.
Σημειώσεις ταξιδιού
• Για την αναχώρηση 6 Νοεμβρίου με πτήσεις Aegean το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: 1η μέρα Αθήνα – Μπολόνια (ξενάγηση) – Μοντεκατίνι Τέρμε· 2η μέρα Μοντεκατίνι Τέρμε – Φλωρεντία (ξενάγηση)· 3η μέρα Μοντεκατίνι Τέρμε – Σιένα (ξενάγηση) – Ρώμη· 4η μέρα Ρώμη (ξενάγηση)· 5η μέρα Ρώμη – Μουσεία Βατικανού (ξενάγηση) – Αθήνα.
• Για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν χρειάζεται νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ.
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.
Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 2 Οκτωβρίου 2026
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.





Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.
| Διαδρομή | Πτήση | Αναχώρηση | Άφιξη |
|---|---|---|---|
| Αναχωρήσεις: Νοέμβριος - Δεκέμβριος (πλην 06/11) | |||
| Αθήνα – Ρώμη | AZ 717 | 06:05 | 07:10 |
| Ρώμη – Αθήνα | AZ 722 | 21:50 | 00:50 (+1) |
| Αναχώρηση: 06/11 | |||
| Αθήνα – Μπολόνια | Α3 682 | 08:25 | 09:40 |
| Ρώμη – Αθήνα | Α3 655 | 18:30 | 21:30 |
| Οι ώρες είναι τοπικές. Οι τελικές πτήσεις επιβεβαιώνονται με το ενημερωτικό σας. | |||