Τελική τιμή ανά άτομο 3.640,00€
Έλεγχος διαθεσιμότητας

Ρατζαστάν και Γκουτζαράτ – Γιορτή του Πουσκάρ και έρημος αλατιού

Δεν έχει αξιολογηθεί
Διάρκεια

18 ήμερη

Τύπος εκδρομής

Οργανωμένο ταξίδι

Μέγεθος ομάδας

Γλώσσες

Ελληνικά

Δεκαοκτώ μέρες σε Ρατζαστάν και Γκουτζαράτ.

Γνωρίζουμε τη Μαντάβα με τα ζωγραφισμένα αρχοντικά, το Μπικανέρ, την Τζαϊσαλμέρ και την Τζοντπούρ, ζούμε τη μεγάλη γιορτή του Πουσκάρ, και ταξιδεύουμε στο Γκουτζαράτ και στην έρημο αλατιού του Κουτς, με κατάληξη τη Βομβάη.

Τι θα ζήσετε

  • Δελχί: Άφιξη στο αεροδρόμιο του Δελχί και οδική αναχώρηση για την Μαντάβα, μια μικρή αλλά ιστορικά σημαντική πόλη στο βορειοδυτικό Ρατζαστάν.

  • Μαντάβα, Ξενάγηση: Η Μαντάβα ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα ως εμπορικό κέντρο στη διαδρομή καραβανιών που ένωνε την Ινδία με την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

  • Μπικανέρ, Κάστρο Τζουναγκάρ, Ναός των Ποντικιών: Κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης είναι το κάστρο Τζουναγκάρ, το οποίο θα επισκεφθούμε σήμερα το πρωί.

  • Τζαϊσαλμέρ, Ξενάγηση, Βόλτα με Καμήλες στην έρημο Ταρ: Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση Τζαϊσαλμέρ, γνωστή και ως “Χρυσή Πόλη”, λόγω του κίτρινου χρώματος του ψαμμίτη, με τον οποίο είναι…

  • Τζαϊσαλμέρ: Το πρωί αναχωρούμε για την περίφημη Τζοντπούρ, την αρχαιότερη και μια από τις ωραιότερες πόλεις της Δυτικής Ινδίας.

Γιατί να ταξιδέψετε μαζί μας

  • Από 3.640€ ανά άτομο: Σε δίκλινο, με πτήσεις, φόρους αεροδρομίων και επίναυλους μέσα στην τιμή.

  • Διαμονή: : Σε ξενοδοχεία 4*, 5* (Στο Πουσκάρ – 2 νύχτες – η διαμονή γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές με ιδιαίτερο μπάνιο, χωρίς όμως ιδιαίτερες ανέσεις και χωρίς κ

  • Έλληνας αρχηγός: Συνοδεύει την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημερομηνίες αναχώρησης: 15 Νοεμβρίου 2026

  1. 1η ημέραΑθήνα – Πτήση για Δελχί

    Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διαμονή: : Σε ξενοδοχεία 4*, 5* (Στο Πουσκάρ – 2 νύχτες – η διαμονή γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές με ιδιαίτερο μπάνιο, χωρίς όμως ιδιαίτερες ανέσεις και χωρίς κλιματισμό).

     

  2. 2η ημέραΔελχί – Μαντάβα

    Άφιξη στο αεροδρόμιο του Δελχί και οδική αναχώρηση για την Μαντάβα, μια μικρή αλλά ιστορικά σημαντική πόλη στο βορειοδυτικό Ρατζαστάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  3. 3η ημέραΜαντάβα, Ξενάγηση – Μπικανέρ

    Η Μαντάβα ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα ως εμπορικό κέντρο στη διαδρομή καραβανιών που ένωνε την Ινδία με την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Οι πλούσιοι έμποροι της περιοχής έκτισαν τα χαβέλις (havelis), τα παραδοσιακά αρχοντικά τους σπίτια, διακοσμημένα με εξαιρετικές τοιχογραφίες, για να δείξουν τον πλούτο και το κύρος τους. Μετά την περιήγησή μας θα αναχωρήσουμε για την οχυρωμένη πόλη-κόσμημα Μπικανέρ, πάλαι ποτέ σταθμός καραβανιών. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Ρατζαστάν και λιγότερο τουριστική από τις γειτονικές της. Άφιξη Μπικανέρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  4. 4η ημέραΜπικανέρ, Κάστρο Τζουναγκάρ, Ναός των Ποντικιών – Τζαϊσαλμέρ

    Κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης είναι το κάστρο Τζουναγκάρ, το οποίο θα επισκεφθούμε σήμερα το πρωί. Εξωτερικά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την εναλλαγή των αέρινων μπαλκονιών και των σκαλιστών παραθύρων. Το εσωτερικό του, ακόμα πιο εντυπωσιακό, περιλαμβάνει περίτεχνα διακοσμημένες αίθουσες ακροάσεων, εσωτερικές αυλές, καθώς και το περίφημο Χαρ Μαντίρ όπου γινόντουσαν οι βασιλικοί γάμοι και οι στέψεις των μαχαραγιάδων. Πόσες εικόνες, πόσα χρώματα, πόσες ιστορίες στη σημερινή μας ξενάγηση! Κτισμένο μεταξύ 1588-1593 από τον Raja Rai Singh, στρατηγό του αυτοκράτορα Άκμπαρ, περιβάλλεται από τείχος μήκους 986 μέτρων με 37 προμαχώνες και τάφρο 9 μέτρων. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το Ντεσνόκ, τον περίφημο “ Ναό των Ποντικιών “, όπου τα εκατοντάδες τετράποδα που φιλοξενούνται θεωρούνται μετενσάρκωση τοπικών θεοτήτων και λατρεύονται με ανάλογες τιμές και αφιερώματα από τους πιστούς… “Χορτάτοι” συνεχίζουμε για τις εσχατιές του Ρατζαστάν, εκεί που κυριαρχεί μία από τις πιο αφιλόξενες ερήμους του πλανήτη, η έρημος Ταρ. Προορισμός μας η πόλη-θρύλος, η Τζαϊσαλμέρ, που άκμασε λόγω της στρατηγικής της θέσης κατά μήκος των εμπορικών οδών μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας. Ο χρόνος στην Τζαϊσαλμέρ έχει σταματήσει, τότε που οι πλούσιοι έμποροι έκτιζαν τις επαύλεις τους – τα γνωστά χαβέλις – και που συναγωνίζονταν μεταξύ τους για την κοινωνική καταξίωση μέσω του πλούτου και της χλιδής.

     

  5. 5η ημέραΤζαϊσαλμέρ, Ξενάγηση, Βόλτα με Καμήλες στην έρημο Ταρ

    Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση Τζαϊσαλμέρ, γνωστή και ως “Χρυσή Πόλη”, λόγω του κίτρινου χρώματος του ψαμμίτη, με τον οποίο είναι κατασκευασμένα τα κτίριά της. Θα μπούμε μέσα στο κάστρο και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της περιτειχισμένης πόλης που ασφυκτιούν υπό το βάρος των επιβλητικών σκαλιστών προσόψεων των χαβέλις. Υπέροχα, μεγαλόπρεπα κτίρια – ναοί, παλάτια και havelis – είναι οι καλύτεροι μάρτυρες ενός ενδόξου παρελθόντος. Δεν είναι τυχαίο που η Τζαϊσλμέρ θεωρείται η τελευταία “ζωντανή” μεσαιωνική πόλη-κάστρο. Σπουδαίοι τζαϊνιστικοί ναοί κομψά havelis και η αύρα ενός παρελθόντος γεμάτου αναμνήσεις συνθέτουν την μαγική εικόνα της “Κεχριμπαρένιας Πόλης” του Ρατζαστάν, όπως την αντίκρισαν τα μάτια των Ευρωπαίων ταξιδευτών του 18ου αιώνα. Η μέρα μας θα κλείσει στους αμμόλοφους της απέραντης ερήμου Ταρ, όπου θα απολαύσουμε μία υπέροχη βόλτα με καμήλες και φυσικά ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από αυτά που απλόχερα χαρίζει η έρημος, βιώνοντας την μυστικιστική ατμόσφαιρα της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  6. 6η ημέραΤζαϊσαλμέρ – Τζοντπούρ, Ξενάγηση

    Το πρωί αναχωρούμε για την περίφημη Τζοντπούρ, την αρχαιότερη και μια από τις ωραιότερες πόλεις της Δυτικής Ινδίας. Γνωστή και ως “Μπλε Πολιτεία”, λόγω του μπλε-λουλακί χρώματος που έβαφαν τα σπίτια τους οι βραχμάνοι ιερείς, υπήρξε επίσης σταθμός στον δρόμο των καραβανιών της ερήμου. Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας θα γνωρίσουμε την πόλη ξεκινώντας από το περίφημο φρούριο Μεχρανγκάρ, κατοικία των μαχαραγιάδων της περιοχής για πολλούς αιώνες. Κτισμένο σ’ έναν λόφο ύψους 125 μέτρων πάνω από την πόλη, έχει αρκετά περίτεχνα παλάτια, αυλές και χαρακτηριστικές σκαλιστές προσόψεις που του προσδίδουν μια ξεχωριστή γοητεία. Παράλληλα όμως τα πανέμορφα αυτά κτίρια αποτελούν σιωπηλούς μάρτυρες τραγικών ιστοριών, όπως θα διαπιστώσουμε από τα αποτυπώματα των χεριών των γυναικών που ρίχνονταν “οικειοθελώς” στην νεκρική πυρά των συζύγων τους – το τελευταίο σάτι έλαβε χώρα το 1843. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό βασιλικό κενοτάφιο Τζασβάντ Θάντα, το “Ταζ Μαχάλ της Τζοντπουρ”, που κατασκευάστηκε το 1899 από λευκό σκαλιστό μάρμαρο και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μαχαραγιά Τζασβάντ Σινχ ΙΙ, καθώς και το κυρίως κέντρο της πόλης με τα χαρακτηριστικά λουλακί του κτίσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  7. 7η ημέραΤζοντπούρ – Πουσκάρ

    Πρωινή αναχώρηση για το “σουρεαλιστικό” Πουσκάρ, μια μικρή πολίχνη στις όχθες της ομώνυμης ιερής λίμνης, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της!!! Ποτέ ένα οδοιπορικό στο Ραζταστάν δεν είναι πλήρες εάν ο ταξιδιώτης δεν έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί στο πολύχρωμο, πολύβουο, σχεδόν σουρεαλιστικό κόσμο που αντιπροσωπεύει η περίφημη Γιορτή του Πουσκάρ. Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου όπως φωτίζει τη λίμνη του Πουσκάρ, αποτελεί το έναυσμα για χιλιάδες προσκυνητές να τιμήσουν τον μοναδικό σε όλη την Ινδία ναό του θεού Βράχμα και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν στο τοπικό πανηγύρι. Η θρησκευτική γιορτή και τα πλήθη που συρρέουν για προσκύνημα αποτελούν και την καλύτερη ευκαιρία για τους εμπόρους να πουλήσουν την πραμάτεια τους, ενώ χιλιάδες καμήλες “στολίζονται” και “ζωγραφίζονται” κατάλληλα για να τραβήξουν την προσοχή των επίδοξων αγοραστών. Κι όμως εσείς είστε εδώ! Ζήστε λοιπόν αυτή την εμπειρία με όλες σας τις αισθήσεις. Εμείς έχουμε φροντίσει έτσι ώστε να περάσετε θαυμάσια!

     

  8. 8η ημέραΠουσκάρ

    Εκατομμύρια κόσμου, προσκυνητές, ζωέμποροι, ασκητές και… τουρίστες συρρέουν για να επισκεφθούν τον ναό του Βράχμα. Μάλιστα για τις ανάγκες αυτής της περιόδου στήνονται στις παρυφές της πόλης τεράστιοι “καταυλισμοί” από πολυτελείς σκηνές για τους τολμηρούς ταξιδευτές που από τα πέρατα του κόσμου φτάνουν εδώ με τις φωτογραφικές τους μηχανές για να απαθανατίσουν σκηνές που μόνο σε ντοκιμαντέρ θα μπορούσε κανείς να αντικρύσει! Σαν σε ταινία του Φελίνι, θα ανακατευθούμε με τα πλήθη των Ινδών σε μια γιορτή μοναδική! Εικόνες βιβλικές, μορφές ασκητικές, πανδαισία χρωμάτων στις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές του Ρατζαστάν, συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό που σε συνδυασμό με την μυσταγωγία των προσκυνητών – καθώς ανεβαίνουν τα σκαλιά του ναού του Βράχμα ή καθώς εναποθέτουν ευλαβικά αναμμένα κεριά και λουλούδια στην ιερή λίμνη – είναι τόσο μοναδικές, όσο και η ίδια η Ινδία. Τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν αυτήν την γιορτή. Το Πουσκάρ είναι από μόνο του μία εμπειρία!

     

  9. 9η ημέραΠουσκάρ – Ατζμέρ – Τσιτοργκάρ, Ξενάγηση – Ουνταϊπούρ

    Πρωινή αναχώρηση για την ιερή μουσουλμανική πόλη Ατζμέρ, κέντρο προσκυνήματος και σεβασμού όχι μόνο για τους μουσουλμάνους αλλά και για όλους τους Ινδούς, καθώς εκεί βρίσκεται το ιερό του σούφη Khwaja Moinuddin Chishti. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το τζαμί και το πολύβουο παζάρι της και θα συνεχίσουμε για το Τσιτοργκάρ, μια από τις πιο ιστορικές και θρυλικές πόλεις του Ρατζαστάν, που αποτέλεσε την έδρα των αρχόντων Ραζπούτ, της περήφανης φυλής Μεβάρ πριν μετοικήσουν στην Ουνταϊπούρ. Η πόλη-φρούριο αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία της Ινδικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής παράδοσης και έχει ενταχθεί στην λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το τεράστιο αυτό φρούριο είναι κτισμένο στην κορυφή ενός λόφου ύψους 180 μέτρων. Θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το παλάτι της Παντμίνι και θα μάθουμε για το τζοχάρ – την αυτοθυσία των γυναικών για να αποφύγουν την αιχμαλωσία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την εντυπωσιακή Λευκή Πολιτεία, την ρομαντική Ουνταϊπούρ, που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τις λίμνες Πίτσολα και Φατέχ Σαγκάρ.

     

  10. 10η ημέραΟυνταϊπούρ, Ξενάγηση

    Η πόλη ιδρύθηκε το 1568 από τον μαχαραγιά Udai Singh II. Σύμφωνα με τον μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν ασκητή που διαλογιζόταν, ο οποίος τον συμβούλεψε να κτίσει την πόλη του σε αυτήν την απόρθητη τοποθεσία. Η πόλη άκμασε κατά τον 16ο και 17ο αιώνα και αργότερα αποτέλεσε σκηνικό διάσημων ταινιών του Χόλυγουντ. Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο Παλάτι της Πόλης, διάσημο για την επιβλητική αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τον ναό Τζαγκτίς με τον χαρακτηριστικό Ινδουιστικό διάκοσμο αφιερωμένο στον θεό Βισνού. Οι κήποι Σαχελιόν των κυριών της Τιμής με τα περίπτερα και τα σιντριβάνια δίνουν μια δροσερή νότα τις ζεστές ώρες της ημέρας, ενώ στα γκατς της λίμνης θα δούμε τελετουργικούς καθαρμούς από τους ντόπιους και στο πολύχρωμο παζάρι της πόλης θα γνωρίσουμε την καθημερινή τους ζωή.

     

  11. 11η ημέραΟυνταϊπούρ – Αχμενταμπάντ, Ξενάγηση, Άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι

    Πρωινή αναχώρηση για την για πολλούς αιώνες πρωτεύουσα του Γκουτζαράτ, το Αχμενταμπάντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στην πόλη με την πλούσια ιστορία και τις ποικίλες κοινότητες Ινδουιστών, Ισλαμιστών και Τζαϊνιστών, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Υφασμάτων Calico για να θαυμάσουμε τον παραδοσιακό τύπο υφασμάτινης ζωγραφικής “Mata ni Pachedi”, ονομασία που σημαίνει “ εικόνα για τον τοίχο πίσω από το είδωλο” (Mata: θεά, ni: της, Pachedi: το πίσω μέρος ή ο πίσω τοίχος – πρόκειται για υφάσματα ζωγραφισμένα με θρησκευτικές εικόνες, συνήθως απεικονίσεις της θεάς Ντούργκα, τα οποία τοποθετούνται πίσω από τα ιερά είδωλα σε προσωρινούς ναούς ή χώρους λατρείας. Συνεχίζουμε με το Τζαμά Μαστζίντ, τζαμί του15ου αιώνα με τους “τρεμάμενους μιναρέδες”, κτισμένο πάνω σε ερείπια ινδουιστικών ναών. Στη συνέχεια θα δούμε το άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι, απ’ όπου ηγήθηκε της ειρηνικής επανάστασής του. Θα επισκεφθούμε επίσης τον Τζαϊνιστικό ναό Χάθι Σινγκ, στον οποίο θα θαυμάσουμε τον περίτεχνο διάκοσμό του από λευκό μάρμαρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  12. 12η ημέραΑχμενταμπάντ – Μπουτζ, Ξενάγηση

    Η πορεία μας σήμερα προς τα δυτικά θα μας φέρει στην Μπουτζ, μια περιοχή με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το φρούριο της πόλης και το Aaina Mahal, ένα παλάτι 18ου αιώνα που συνδυάζει τοπικές και ευρωπαϊκές επιρροές.

     

  13. 13η ημέραΜπουτζ, Ολοήμερη εκδρομή στα χωριά της ερήμου αλατιού Κουτς

    Πρωινή αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή εξερεύνησης των μοναδικών ερημικών χωριών της ερήμου αλατιού Κουτς. Συναντάμε τις φυλές Meghwal και Muthwa, γνωστές για τα υφάσματα, τα ξυλόγλυπτα και τα κεντήματά τους. Στη Νιρόνα ανακαλύπτουμε την σπάνια τέχνη Rogan – ζωγραφική σε ύφασμα με χρήση καστορέλαιου – ενώ στο Μπάνι και την Μπαρντιάρα βλέπουμε παραδοσιακά σπίτια και χειροτεχνίες. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Ντόρντο για να δούμε για να δούμε μια από τις μεγαλύτερες ερήμους αλατιού στον κόσμο (7.500 km²), το εξώκοσμης ομορφιάς Μεγάλο Ραν, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  14. 14η ημέραΜπουτζ – Ντασάντα, Σαφάρι με τζιπ στο Μικρό Ραν της Κουτς, Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου

    Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ντασάντα, γνωστή και ως Μικρό Ραν της Κουτς. Εκεί θα επιβιβαστούμε σε τζιπ για ένα σαφάρι στο Καταφύγιο του ενδημικού Ασιατικού Όναγρου ή Γκούντουρ (Gudkhur). Φυσικά, θα δούμε και άλλα άγρια ζώα (αντιλόπες, λύκους, αλεπούδες, τσακάλια κλπ.), καθώς και φλαμίνγκο, γερανούς, πελεκάνους και δεκάδες ακόμη πτηνά και θηλαστικά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  15. 15η ημέραΝτασάντα – Μοντέρα – Πατάν – Σιντπούρ – Αχμενταμπάντ

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής προς το γνωστό μας Αχμενταμπάντ, θα επισκεφθούμε τον λεπτομερέστατα σκαλισμένο Ναό του Ήλιου στη Μοντέρα, ένα θαύμα αρχιτεκτονικής του 11ου αιώνα αφιερωμένο στον Σουρία, με τα υπέροχα γλυπτά του να απεικονίζουν θεούς, ζώα και τη φύση με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια. Συνεχίζουμε για το Πατάν, γνωστό για τα εκλεκτά υφαντά του με περίτεχνα σχέδια και έντονα χρώματα. Εδώ θα δούμε και το Rani Ki Vav, ένα από τα περίτεχνα πηγάδια-δεξαμενές του Γκουτζαράτ του 11ου αιώνα. Επόμενος σταθμός μας η ιστορική πόλη Σιντπούρ, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαρασβάτι. Μια πόλη που άκμαζε ως πνευματικό κέντρο κατά 10ο αιώνα, με εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής ναούς, αρχοντικά κλπ. και που σήμερα είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένη. Άφιξη στο Αχμενταμπάντ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  16. 16η ημέραΑχμενταμπάντ – Μουμπάι/Βομβάη (Πτήση, Ξενάγηση)

    Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για Μουμπάι/Βομβάη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Mani Bhavan, ένα μουσείο αφιερωμένο στον Μαχάτμα Γκάντι. Διασχίζουμε την πανέμορφη παραλιακή λεωφόρο Marine Drive με υπέροχη θέα στη Θάλασσα της Αραβίας και καταλήγουμε στην διάσημη Αγορά Κρόφορντ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  17. 17η ημέραΜουμπάι/Βομβάη, Ξενάγηση, Νησί Ελεφάντα

    Πρωινή επίσκεψη στο σύμπλεγμα με τις ιερές σπηλιές που βρίσκεται στο νησάκι Ελεφάντα και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της δυτικής ακτής. Εδώ θα δούμε μερικά από τα πιο καλοδιατηρημένα γλυπτά της ινδικής τέχνης. Επιστρέφοντας στην πόλη θα επισκεφθούμε το Μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας, θα δούμε την παραλιακή Κολάμπα, την αγορά των μπαχαρικών, το Μαχαλάξμι και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στα περίφημα υπαίθρια πλυντήρια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

     

  18. 18η ημέραΒομβάη – Αθήνα

    Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι. Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές. Πίνακας αναχωρήσεων Αναχώρηση Δωμάτιο Τιμή χωρίς φόρους Φόροι Τιμή κατ' άτομο Bonus Κράτηση

     

Σημειώσεις ταξιδιού

  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Η συμμετοχή σε οργανωμένο ταξίδι προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής και της ακυρωτικής πολιτικής, σύμφωνα με το Π. Δ. 7/2018.

Έτοιμοι να κλείσετε;

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.

Κράτηση Ξενοδοχείου

Δεν σου κάνει καμία από τις ημερομηνίες;

Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.

Αναλυτικό πρόγραμμα σε PDFΠρόγραμμα ανά ημέρα, ξενοδοχεία, πτήσεις και τι περιλαμβάνεται.

Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 11 Οκτωβρίου 2026

★★★★★5,0Lia's Travel — από 224 κριτικές στη Google
Τρόποι πληρωμής:Δεκτοί πόντοι Alpha BonusΔεκτό Youth Pass (150€)λεπτομέρειες ›

Παρακολούθησε αυτή την εκδρομή

Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.

  • Πέσει η τιμή
  • Μπει νέα ημερομηνία αναχώρησης
  • Μείνουν λίγες θέσεις
  • Ξαναγίνει διαθέσιμη
Το σκέφτεσαι; Βάλ' το στο πλάνο σου και σύγκρινε αργότερα.

Τι να κάνεις εκεί — Ρατζαστάν

Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς. Για τις ενδιάμεσες μέρες, οι δύο παρακάτω συνεργάτες καλύπτουν ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.

Ίντερνετ στο εξωτερικό, χωρίς roamingMyEsim — ελληνική eSIM για 180+ χώρες, τη ρυθμίζεις πριν φύγεις. 10% έκπτωση ως πελάτης μας.LIASTRAVELMyEsim →

Λεπτομέρειες Πτήσεων

Πτήση

Αναχώρηση

Άφιξη

Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές και μπορεί να αλλάξουν από την αεροπορική εταιρεία.

Τιμές & Ξενοδοχεία Εκδρομής

Τιμές ανά άτομο (με πτήσεις και φόρους)

Αναχώρηση

Διάρκεια

Δίκλινο

Επιβ. Μονόκλινο

15 Νοεμβρίου 202618 ημέρες3640€+1.150€

Οι τιμές είναι ανά άτομο σε δίκλινο, με πτήσεις, φόρους αεροδρομίων και επίναυλους.

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: +150€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας.

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
  • Διαμονή: Σε ξενοδοχεία 4*, 5* (Στο Πουσκάρ – 2 νύχτες – η διαμονή γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές με ιδιαίτερο μπάνιο, χωρίς όμως ιδιαίτερες ανέσεις και χωρίς κλιματισμό)
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά (πλήρης διατροφή στο Πουσκάρ)
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου Ταρ Σαφάρι με τζιπ στο Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου στο Μικρό Ραν της Κουτς
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξεναγός: Έμπειρους τοπικούς αγγλόφωνους ξεναγούς
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός του ταξιδιού
  • Βίζα εισόδου: Βίζα Ινδίας 35€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Φθινόπωρο 2026

Τοποθεσία εκδρομής

Πότε αναχωρεί αυτή η εκδρομή;

Οι αναχωρήσεις είναι: 15 Νοεμβρίου 2026. Η τιμή κάθε αναχώρησης φαίνεται αυτόματα μόλις επιλέξετε ημερομηνία στη φόρμα κράτησης.

Από πού είναι η αναχώρηση;

Η αναχώρηση είναι από την Αθήνα. Υπάρχει και αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με επιβάρυνση +150€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας.

Τι περιλαμβάνει η τιμή;

Τα βασικά που περιλαμβάνονται είναι:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
  • Διαμονή: Σε ξενοδοχεία 4*, 5* (Στο Πουσκάρ – 2 νύχτες – η διαμονή γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές με ιδιαίτερο μπάνιο, χωρίς όμως ιδιαίτερες ανέσεις και χωρίς κλιματισμό)
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά (πλήρης διατροφή στο Πουσκάρ)
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ο πλήρης κατάλογος με το τι περιλαμβάνεται και τι όχι βρίσκεται στην ενότητα «Περιλαμβάνεται / Δεν περιλαμβάνεται» της σελίδας.

Γιατί η τιμή αλλάζει ανάλογα με την ημερομηνία;

Κάθε αναχώρηση έχει τη δική της τιμή (διάρκεια, ξενοδοχείο, εποχή). Η τιμή «από» που βλέπετε αντιστοιχεί στην οικονομικότερη επιλογή σε δίκλινο, με τους φόρους μέσα. Στον πίνακα «Τιμές & Ξενοδοχεία» θα βρείτε όλες τις επιλογές ξενοδοχείων ανά αναχώρηση.

Μπορώ να αλλάξω ημερομηνίες ή να ακυρώσω;

Οι αλλαγές και οι ακυρώσεις ακολουθούν τους όρους των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών που έχουν κρατηθεί για εσάς, όπου το κόστος εξαρτάται από το πόσο κοντά στην αναχώρηση βρισκόμαστε και από τους κανόνες του κάθε ναύλου. Ενημερώστε μας όσο το δυνατόν νωρίτερα και θα αναζητήσουμε τη λιγότερο επιβαρυντική λύση. Σε κάθε κράτηση ισχύουν οι γενικοί όροι συμμετοχής (Π.Δ. 7/2018).

Περιλαμβάνεται ταξιδιωτική ασφάλεια;

Περιλαμβάνεται ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια ατυχήματος/ασθένειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ρωτήστε μας για τις αναλυτικές καλύψεις.

Πώς κάνω κράτηση;

Στείλτε μας αίτημα από τη φόρμα της σελίδας, τηλεφωνήστε μας ή περάστε να μας δείτε. Θα επανέλθουμε με διαθεσιμότητα και γραπτή προσφορά πριν χρεωθεί οτιδήποτε.

Τελική τιμή ανά άτομο 3.640,00€

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχεδιασμός & υποστήριξη ιστοσελίδας: Tony Panopoulos