5 ήμερη
Οργανωμένο ταξίδι
Ελληνικά
Μόναχο – Ρέγκενσμπουργκ – Νταχάου – Σάλτσμπουργκ – Βαυαρικές Άλπεις – Ομπεραμεργκάου – Ίνσμπρουκ – Swarovski – Νυρεμβέργη
«Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ταξίδια στην καρδιά της Βαυαρίας και του Αυστριακού Τιρόλου, με 5 πραγματικά γεμάτες ημέρες, μοναδικές πόλεις, αλπικά τοπία και την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Με βάση το κοσμοπολίτικο Μόναχο, ανακαλύπτουμε μερικούς από τους ομορφότερους προορισμούς της Νότιας Γερμανίας και της Αυστρίας.»
| Ξενοδοχείο | Κατ’ άτομο σε δίκλινο | Παιδί 2-12 σε τρίκλινο | Επιβάρυνση μονόκλινου |
|---|---|---|---|
| Μόναχο: AWA 4* (κεντρικό) | 1.065 € | 1.020 € | +225 € |
Πτήσεις: Aegean Airlines: Αθήνα – Μόναχο 08:30 – 10:10· Μόναχο – Αθήνα 18:25 – 21:55
Οι τιμές early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων· έπειτα κανονική τιμή με επιβάρυνση +65€ κατ' άτομο.
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Τα παραπάνω αφορούν Έλληνες πολίτες. Για άλλη υπηκοότητα ρωτήστε μας ή τις αρμόδιες αρχές.
Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.
Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 23 Οκτωβρίου 2026
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.
Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.
| Ξενοδοχείο / αναχώρηση | Δίκλινο | Παιδί 2-12 | Μονόκλινο |
|---|---|---|---|
| Μόναχο: AWA 4* (κεντρικό) | 1.065 € | 1.020 € | +225 € |
Οι τιμές early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων· έπειτα κανονική τιμή με επιβάρυνση +65€ κατ' άτομο.
Aegean Airlines: Αθήνα – Μόναχο 08:30 – 10:10 · Μόναχο – Αθήνα 18:25 – 21:55
Αθήνα – Μόναχο – Ρέγκενσμπουργκ – Νταχάου “Η πρώτη γνωριμία με τη Βαυαρία”
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και απευθείας πτήση για το Μόναχο. Αναχωρούμε αμέσως για το Ρέγκενσμπουργκ, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας (UNESCO) στις όχθες του Δούναβη, με την Πέτρινη Γέφυρα, τον Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης. Συνεχίζουμε για το Νταχάου, για μια ξεχωριστή επίσκεψη στο μνημείο του πρώτου μόνιμου στρατοπέδου συγκέντρωσης του ναζιστικού καθεστώτος, με το διοικητικό κτίριο, τα παραπήγματα και την έκθεση. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο Μόναχο και το βράδυ απολαμβάνουμε τη φωτισμένη Marienplatz και τη χριστουγεννιάτικη αγορά, με Glühwein και βαυαρικές σπεσιαλιτέ.
Μόναχο “Η γιορτινή καρδιά της Βαυαρίας”
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε με πανοραμική γνωριμία του Μονάχου και συνεχίζουμε πεζή στο ιστορικό κέντρο: τη Marienplatz με το Νέο Δημαρχείο και το Glockenspiel, το Παλαιό Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, την Frauenkirche με τους δίδυμους πύργους, την Theatinerstraße, την Odeonsplatz, την Κρατική Όπερα και τη Maximilianstraße, με στάση στο θρυλικό Hofbräuhaus. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για την αγορά Viktualienmarkt, αγορές, μουσεία ή ένα παραδοσιακό βαυαρικό γεύμα. Το βράδυ το κέντρο μεταμορφώνεται σε γιορτινό σκηνικό με τις χριστουγεννιάτικες αγορές.
Σάλτσμπουργκ “Η πόλη του Μότσαρτ”
Αναχωρούμε το πρωί για την Αυστρία, μέσα από ένα τοπίο που γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακό καθώς πλησιάζουμε τις Άλπεις. Στο Σάλτσμπουργκ, που το ιστορικό του κέντρο ανήκει στην UNESCO, περπατάμε στην Getreidegasse, βλέπουμε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ, τον Καθεδρικό, την πλατεία Residenz και τους κήπους Mirabell. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να ανεβείτε στο φρούριο Hohensalzburg με πανοραμική θέα, να περιπλανηθείτε στη χριστουγεννιάτικη αγορά ή να απολαύσετε καφέ και αγορές. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Μόναχο.
Βαυαρικές Άλπεις – Ομπεραμεργκάου – Ίνσμπρουκ – Swarovski “Μια διαδρομή βγαλμένη από παραμύθι”
Αναχωρούμε για τις Βαυαρικές Άλπεις, μέσα από δάση, κοιλάδες και παραδοσιακά χωριά. Πρώτος σταθμός το Ομπεραμεργκάου, με τις ζωγραφισμένες προσόψεις Lüftlmalerei και τα ξυλόγλυπτα, μια υπαίθρια γκαλερί στους πρόποδες των Άλπεων. Περνάμε στο Αυστριακό Τιρόλο και φτάνουμε στο Ίνσμπρουκ, με τη Χρυσή Στέγη, τη Maria-Theresien-Straße, τον Καθεδρικό του Αγίου Ιακώβου, το ανάκτορο Hofburg και την Αψίδα του Θριάμβου, με ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα. Συνεχίζουμε στο Wattens για τα Swarovski Crystal Worlds και τις «Αίθουσες των Θαυμάτων». Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Μόναχο.
Μόναχο – Νυρεμβέργη – Αθήνα “Το τελευταίο γιορτινό φινάλε”
Μετά το πρωινό και το check-out αναχωρούμε για τη μαγευτική Νυρεμβέργη, με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ποταμό Pegnitz. Περιηγούμαστε στο ιστορικό κέντρο, στην Hauptmarkt, στο Δημαρχείο και στις βασικές εκκλησίες, και απολαμβάνουμε το Nürnberger Christkindlesmarkt, μία από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και αγορές, με τα διάσημα Nürnberger Rostbratwürste, τα Lebkuchen και ένα τελευταίο Glühwein. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Μονάχου και την απευθείας πτήση της Aegean για Αθήνα.
Οι αναχωρήσεις είναι: 23/12/2026, 29/12/2026. Για διαθεσιμότητα και κρατήσεις καλέστε μας στο 27420 20555.