Τελική τιμή ανά άτομο 340,00€
Έλεγχος διαθεσιμότητας

Γιορτές στο Μπάνσκο

Δεν έχει αξιολογηθεί
Διάρκεια

4 ήμερη

Τύπος εκδρομής

Οργανωμένο ταξίδι

Μέγεθος ομάδας

Γλώσσες

Ελληνικά

Το Μπάνσκο, στη Βουλγαρία είναι ένας κοντινός παράδεισος για την Ελλάδα και αποτελεί πάντα ένα από τα αγαπημένα μας ταξίδια. Μια Χριστουγεννιάτικη εκδρομή, σχεδιασμένη από τ είναι μάλιστα μια από τις πιο ελκυστικές ιδέες για ποιοτικές γιορτές. Βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Πιρίν, που αποτελούν μέρος του Εθνικού Πάρκου Πίριν, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της Unesco. Είναι ένας δημοφιλής ορεινός προορισμός, καθώς αποτελεί την πύλη για πολλές χιονοδρομικές πίστες σκι και σνόουμπορντ. Ενώ προσφέρει εκπληκτική φυσική ομορφιά, με όμορφα τοπία, ποτάμια και δάση που μπορεί να εξερευνήσει κανείς μέσα από μοναδικά μονοπάτια πεζοπορίας.

Γιατί να ταξιδέψετε μαζί μας

  • 4 ημέρες οδικώς σε Μπάνσκο, Ρίλα, Σόφια, Σαντάνσκι. Διαμονή στο The Balkan Jewel Resort, Trademark Collection by Wyndham 4* με ημιδιατροφή καθημερινά και Ρεβεγιον στις 31 Δεκεμβρίου

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημερομηνίες αναχώρησης: 24 Δεκεμβρίου 2026, 31 Δεκεμβρίου 2026, 3 Ιανουαρίου 2027, 12 Μαρτίου 2027

  1. 1η ημέραΑθήνα – Μπάνσκο

    Αναχώρηση στις 06:30 από την Αθήνα για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα για να περάσουμε στην Βουλγαρία και στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στο κοσμοπολίτικο Μπάνσκο. Κατά τη χειμερινή περίοδο θεωρείται ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά θέρετρα των Βαλκανίων ενώ τους υπόλοιπους μήνες είναι ένας μαγευτικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πιρίν, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελέστατο The Balkan Jewel 4* και το βράδυ δείπνο.

     

  2. 2η ημέραΣόφια

    Μπουφέ πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Θα περιηγηθούμε στους δρόμους της και θα επισκεφτούμε με τοπικό επίσημο ξεναγό, σημαντικά μνημεία της πόλης όπως τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο κ.α.. Αν το επιτρέψει ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες, θα επισκεφτούμε και το πάρκο-βουνό Βίτοσα (έξοδα ατομικά) για να απολαύσουμε το καταπράσινο ορεινό τοπίο και τη θέα της Σόφιας πανοραμικά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

     

  3. 3η ημέραΡίλα

    Μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για το Βουνό Ρίλα όπου θα επισκεφτούμε το ιστορικό, ομώνυμο μοναστήρι (Άγιος Ιωάννης της Ρίλα) και το μουσείο του με τα ιστορικά και θρησκευτικά κειμήλια. Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, γνωστό απλά ως μοναστήρι της Ρίλα, είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της χώρας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να απολαύστε δωρεάν τις εγκαταστάσεις του SPA, όπως εσωτερική πισίνα, σάουνα, τούρκικο λουτρό και γυμναστήριο. Το βράδυ δείπνο.

     

  4. 4η ημέραΣαντάνσκι – Αθήνα

    Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, με στάση στο Σαντάνσκι για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη και το γνωστό εμπορικό της κέντρο. Ο ποταμός Σαντάνσκα Μπίστριτσα, παραπόταμος του Στρυμόνα, χωρίζει την πόλη στα δύο και στις όχθες του εκτείνεται το καταπράσινο πάρκο «Σβέτι Βράτς». Χρόνος για βόλτα και ξεκινάμε την επιστροφή μας. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

     

Σημειώσεις ταξιδιού

  • Για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν χρειάζεται νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ· για τις υπόλοιπες χώρες διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής.

Έτοιμοι να κλείσετε;

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.

Κράτηση Ξενοδοχείου
Πριν ταξιδέψετε
  • Έγγραφα: Νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ
  • Βίζα (Έλληνες πολίτες): Δεν χρειάζεται βίζα

Τα παραπάνω αφορούν Έλληνες πολίτες. Για άλλη υπηκοότητα ρωτήστε μας ή τις αρμόδιες αρχές.

Δεν σου κάνει καμία από τις ημερομηνίες;

Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.

Αναλυτικό πρόγραμμα σε PDFΠρόγραμμα ανά ημέρα, ξενοδοχεία, η διαδρομή και τι περιλαμβάνεται.

Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 23 Οκτωβρίου 2026

★★★★★5,0Lia's Travel — από 224 κριτικές στη Google
Τρόποι πληρωμής:Δεκτοί πόντοι Alpha BonusΔεκτό Youth Pass (150€)λεπτομέρειες ›

Παρακολούθησε αυτή την εκδρομή

Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.

  • Πέσει η τιμή
  • Μπει νέα ημερομηνία αναχώρησης
  • Μείνουν λίγες θέσεις
  • Ξαναγίνει διαθέσιμη
Το σκέφτεσαι; Βάλ' το στο πλάνο σου και σύγκρινε αργότερα.

Τι να κάνεις εκεί — Μπάνσκο

Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς. Για τις ενδιάμεσες μέρες, οι δύο παρακάτω συνεργάτες καλύπτουν ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.

Ίντερνετ στο εξωτερικό, χωρίς roamingMyEsim — ελληνική eSIM για 180+ χώρες, τη ρυθμίζεις πριν φύγεις. 10% έκπτωση ως πελάτης μας.LIASTRAVELMyEsim →

Τιμές & Ξενοδοχεία Εκδρομής

Τιμές ανά άτομο (τελικές)

Αναχώρηση & ξενοδοχείο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδιά

24 Δεκ – Μπάνσκο – 4Μ Οδικώς – THE Balkan Jewel Resort 4*438€498€Παιδί: 258€
31 Δεκ – Μπάνσκο – 4Μ Οδικώς – THE Balkan Jewel Resort 4*562€622€Παιδί: 262€
3 Ιαν – Μπάνσκο – 4Μ Οδικώς – THE Balkan Jewel Resort 4*340€410€Παιδί: 200€
12 Μαρ – Μπάνσκο – 4Μ Οδικώς – THE Balkan Jewel Resort 4*340€410€Παιδί: 200€

Οι τιμές είναι τελικές ανά άτομο. Η τιμή της φόρμας κράτησης είναι η χαμηλότερη επιλογή κάθε ημερομηνίας· για άλλο ξενοδοχείο επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Μεταφορές – εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο The Balkan Jewel Resort, Trademark Collection by Wyndham 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή) και Ρεβεγιον στις 31/12
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α
  • Εισιτήρια τελεφερίκ & εισόδων σε χώρους επισκέψεων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Ο εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση), θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο

Άνοιξη
Απόκριες
Χειμώνας
Θεοφάνεια 2027
Πρωτοχρονιά
Χριστούγεννα

Πότε αναχωρεί αυτή η εκδρομή;

Οι αναχωρήσεις είναι: 24 Δεκεμβρίου 2026, 31 Δεκεμβρίου 2026, 3 Ιανουαρίου 2027 και 12 Μαρτίου 2027. Η τιμή κάθε αναχώρησης φαίνεται αυτόματα μόλις επιλέξετε ημερομηνία στη φόρμα κράτησης.

Από πού είναι η αναχώρηση;

Η αναχώρηση είναι από την Αθήνα, οδικώς με πούλμαν.

Τι περιλαμβάνει η τιμή;

Τα βασικά που περιλαμβάνονται είναι:

  • Μεταφορές – εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο The Balkan Jewel Resort, Trademark Collection by Wyndham 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή) και Ρεβεγιον στις 31/12
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α
Τελική τιμή ανά άτομο 340,00€

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχεδιασμός & υποστήριξη ιστοσελίδας: Tony Panopoulos