Τελική τιμή ανά άτομο 960,00€
Έλεγχος διαθεσιμότητας

Ελβετία – Αλπικό Τρένο – Μιλάνο

Δεν έχει αξιολογηθεί
Διάρκεια

7 ήμερη

Τύπος εκδρομής

Οργανωμένο ταξίδι

Μέγεθος ομάδας

Γλώσσες

Ελληνικά

Ελβετία – Αλπικό τρένο – Μιλάνο

Χριστούγεννα '26 – 7 ημέρες από Θεσ/νίκη

Χριστούγεννα στην καρδιά της Ευρώπης, σε ένα μοναδικό Πανόραμα Ελβετίας που συνδυάζει κοσμοπολίτικες πόλεις, αλπικά τοπία, κρυστάλλινες λίμνες, παραμυθένιες χριστουγεννιάτικες αγορές και μία από τις ομορφότερες σιδηροδρομικές διαδρομές των Άλπεων. Υπάρχουν ταξίδια που γνωρίζουν έναν προορισμό και υπάρχουν ταξίδια που τον αποκαλύπτουν πραγματικά. Το δικό μας Πανόραμα Ελβετίας έχει σχεδιαστεί για να μας παρουσιάσει μέσα σε επτά γεμάτες ημέρες διαφορετικά πρόσωπα της κεντρικής Ευρώπης, συνδυάζοντας Ιταλία, Γαλλικές Άλπεις και Ελβετία σε μία εξαιρετικά πλούσια διαδρομή. Ξεκινάμε από το κοσμοπολίτικο Μιλάνο, την πόλη της μόδας, της αρχιτεκτονικής και του shopping, και συνεχίζουμε προς τις Άλπεις και το παραμυθένιο Ανεσί, τη «Βενετία των Άλπεων», με τα κανάλια, τα γεφυράκια και τα πολύχρωμα σπίτια της παλιάς πόλης. Η Γενεύη μάς υποδέχεται στις όχθες της λίμνης Λεμάν, με το περίφημο Jet d’Eau, την ιστορική της καρδιά και τη διεθνή της φυσιογνωμία. Από εδώ ξεκινά μία από τις ομορφότερες ημέρες του ταξιδιού: γνωρίζουμε τη Λωζάνη, διασχίζουμε το μοναδικό τοπίο των αμπελώνων του Lavaux και φτάνουμε στο αριστοκρατικό Μοντρέ, όπου το Montreux Noël δημιουργεί ένα πραγματικά μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό δίπλα στη λίμνη. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς την καρδιά της Ελβετίας. Η μεσαιωνική Βέρνη, με τις χαρακτηριστικές στοές και τον περίφημο Πύργο του Ρολογιού, και η πανέμορφη Λουκέρνη, με την ξύλινη Kapellbrücke, τη λίμνη και τις Άλπεις να αγκαλιάζουν την πόλη, μας χαρίζουν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της χώρας. Επόμενη βάση μας η κοσμοπολίτικη Ζυρίχη, μία πόλη που συνδυάζει μοναδικά την ιστορική γοητεία με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κομψότητα. Από εδώ, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να ζήσουν μία από τις κορυφαίες εμπειρίες του ταξιδιού: την εντυπωσιακή διαδρομή με το Αλπικό Τρένο των Ραιτικών Σιδηροδρόμων, μέσα από κοιλάδες, γέφυρες και χιονισμένα τοπία, με προορισμό το θρυλικό Σεντ Μόριτζ, ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα στον κόσμο. Η γνωριμία μας με την περιοχή εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με τη δυνατότητα επίσκεψης στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν και το κομψό Βαντούζ, ενώ η τελευταία ημέρα μάς οδηγεί στο ατμοσφαιρικό Σεντ Γκάλεν, με το ιστορικό του κέντρο και τη διάσημη Abbey District, πριν από την πτήση της επιστροφής. Επτά ημέρες γεμάτες εικόνες, εμπειρίες και εναλλαγές. Από τη λάμψη του Μιλάνου και τη ρομαντική ατμόσφαιρα του Ανεσί μέχρι τις λίμνες της Ελβετίας, τις μεσαιωνικές πόλεις, τις χιονισμένες Άλπεις, το κοσμοπολίτικο Σεντ Μόριτζ και τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Γιατί να ταξιδέψετε μαζί μας

  • Απευθείας πτήσεις Ryanair

  • 7 γεμάτες ημέρες με πλούσιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

  • Γνωριμία με το κοσμοπολίτικο Μιλάνο και χρόνο για shopping

  • Επίσκεψη στο παραμυθένιο Ανεσί, τη «Βενετία των Άλπεων»

  • Ολοκληρωμένη γνωριμία με τη Γενεύη και τη λίμνη Λεμάν

  • Επίσκεψη στη Λωζάνη και πανοραμική διαδρομή στους περίφημους αμπελώνες του Lavaux

  • Επίσκεψη στο αριστοκρατικό Μοντρέ και στο μοναδικό Montreux Noël

  • Περιήγηση στη μεσαιωνική Βέρνη

  • Γνωριμία με τη μαγευτική Λουκέρνη και την περίφημη Kapellbrücke

  • Διαμονή και πλήρη περιήγηση στην κοσμοπολίτικη Ζυρίχη

  • Δυνατότητα μοναδικής εκδρομής με Αλπικό Τρένο προς το Σεντ Μόριτζ

  • Επίσκεψη στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν και το Βαντούζ

  • Γνωριμία με το ιστορικό Σεντ Γκάλεν

  • Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για την περίοδο των εορτών, με ιδανικό συνδυασμό πόλεων, Άλπεων, λιμνών και εορταστικής ατμόσφαιρας

  • Εξαιρετική γεωγραφική ροή, χωρίς περιττές επιστροφές, ώστε κάθε ημέρα να προσφέρει νέες εικόνες και εμπειρίες

  • Έμπειρο αρχηγό

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημερομηνίες αναχώρησης: 21 Δεκεμβρίου 2026, 28 Δεκεμβρίου 2026

  1. 1η ημέραΠτήση για Μπέργκαμο – Μιλάνο Περιήγηση & Χριστουγεννιάτικο Shopping

    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και απευθείας πτήση για το Μπέργκαμο. Άφιξη στις 14:15, παραλαβή των αποσκευών και άμεση αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Μιλάνο, την οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα της Ιταλίας και μία από τις σημαντικότερες πόλεις της ευρωπαϊκής μόδας και του design. Με την άφιξή μας στο ιστορικό κέντρο ξεκινά η πρώτη γνωριμία μας με την πόλη από την εντυπωσιακή Piazza del Duomo, την καρδιά του Μιλάνου, όπου δεσπόζει ο περίφημος Καθεδρικός Ναός. Ο εντυπωσιακός Duomo di Milano, με τις αμέτρητες μαρμάρινες κορυφές, τα αγάλματα και την επιβλητική γοτθική αρχιτεκτονική του, αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μνημεία της Ιταλίας. Ακριβώς δίπλα θα περάσουμε στη λαμπερή Galleria Vittorio Emanuele II, μία από τις παλαιότερες και κομψότερες εμπορικές στοές της Ευρώπης, με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, τα ψηφιδωτά δάπεδα, τα ιστορικά καφέ και τις βιτρίνες διάσημων διεθνών οίκων. Διασχίζοντας τη στοά θα φτάσουμε στην Piazza della Scala, όπου βρίσκεται το θρυλικό Teatro alla Scala, ένα από τα σημαντικότερα λυρικά θέατρα στον κόσμο. Την περίοδο των εορτών το κέντρο του Μιλάνου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη λάμψη. Οι φωτισμένες προσόψεις, οι στολισμένες βιτρίνες, η Galleria και η Piazza del Duomo δημιουργούν μία ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα και προσφέρουν την ιδανική πρώτη εικόνα του ταξιδιού μας. Μετά την περιήγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για shopping, καφέ και προσωπικές επιλογές στο κέντρο της πόλης. Μπορείτε να κινηθείτε στην Corso Vittorio Emanuele II, στη Via Torino ή, για πιο πολυτελείς επιλογές, προς την περιοχή του περίφημου Quadrilatero della Moda, με τη Via Montenapoleone και τη Via della Spiga. Αργότερα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.Μία ιδανική πρώτη ημέρα, με το ταξίδι να ξεκινά δυναμικά στην καρδιά του γιορτινού Μιλάνου, ανάμεσα σε εμβληματικά αξιοθέατα, φωτισμένες πλατείες και την ξεχωριστή ατμόσφαιρα των εορτών.

     

  2. 2η ημέραΜιλάνο – Ανεσί – Γενεύη – Πρώτη Γνωριμία – Χριστουγεννιάτικη Αγορά

    Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αφήνοντας πίσω μας τη Λομβαρδία και κατευθυνόμαστε προς τα δυτικά, διασχίζοντας τη βόρεια Ιταλία και πλησιάζοντας σταδιακά στον επιβλητικό όγκο των Άλπεων. Καθώς η διαδρομή εξελίσσεται, το τοπίο αλλάζει. Οι πεδιάδες δίνουν τη θέση τους στα βουνά και σύντομα περνάμε στη Γαλλία με προορισμό μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις των Γαλλικών Άλπεων. Άφιξη στο πανέμορφο Ανεσί, χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης αλπικής λίμνης. Το Ανεσί είναι από εκείνες τις πόλεις που μοιάζουν να έχουν δημιουργηθεί για φωτογραφίες. Μικρά κανάλια διασχίζουν την παλιά πόλη, πολύχρωμα κτίρια καθρεφτίζονται στα νερά, πέτρινα γεφυράκια ενώνουν τα γραφικά σοκάκια και οι κορυφές των Άλπεων υψώνονται γύρω από τη λίμνη. Θα περπατήσουμε στην Vieille Ville, την πανέμορφη παλιά πόλη, και θα γνωρίσουμε το χαρακτηριστικό Palais de l'Île, ένα από τα πλέον φωτογραφημένα κτίρια της Γαλλίας, χτισμένο πάνω σε μία μικρή νησίδα του ποταμού Thiou. Θα περάσουμε από τη Rue Sainte-Claire, με τις στοές και τα παραδοσιακά καταστήματα, θα διασχίσουμε τα μικρά γεφυράκια και θα φτάσουμε στους κήπους και στην παραλίμνια περιοχή. Την περίοδο των Χριστουγέννων η εικόνα γίνεται ακόμη ομορφότερη. Τα σοκάκια φωτίζονται, οι πλατείες στολίζονται και οι μυρωδιές από ζεστό κρασί, γλυκά και σαβογιάρδικες λιχουδιές γεμίζουν την παλιά πόλη. Χρόνος για περίπατο, φωτογραφίες, καφέ και μία πρώτη επαφή με τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Άλπεων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη γειτονική Γενεύη. Με την άφιξή μας θα πραγματοποιήσουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα κινηθούμε προς τις όχθες της λίμνης Λεμάν, θα πάρουμε τις πρώτες εικόνες από το περίφημο Jet d'Eau και θα περπατήσουμε στην περιοχή του Jardin Anglais, όπου βρίσκεται το χαρακτηριστικό Ρολόι των Λουλουδιών. Και φυσικά, επειδή βρισκόμαστε μόλις δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, θα αφιερώσουμε χρόνο στο Noël au Quai, τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γενεύης δίπλα στη λίμνη. Ξύλινα σαλέ, ελβετικές λιχουδιές, τοπικά προϊόντα, ζεστό κρασί και η λίμνη φωτισμένη δημιουργούν ένα υπέροχο πρώτο βράδυ στην Ελβετία. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Μία πρώτη ημέρα που ξεκινά στην Ιταλία, συνεχίζεται στις Γαλλικές Άλπεις και ολοκληρώνεται με χριστουγεννιάτικη βραδινή βόλτα στην καρδιά της Γενεύης.

     

  3. 3η ημέραΓενεύη – Λωζάνη – Lavaux – Μοντρέ – Montreux NOËL

    Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ολοκληρωμένη γνωριμία μας με τη Γενεύη, μία από τις πιο κοσμοπολίτικες και διεθνείς πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη είναι χτισμένη στο σημείο όπου ο ποταμός Ροδανός συναντά τη λίμνη Λεμάν και αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διεθνούς διπλωματίας. Θα κατευθυνθούμε αρχικά στην περιοχή των Διεθνών Οργανισμών. Θα δούμε το επιβλητικό Palais des Nations, ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών, το κτίριο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και την Place des Nations, με το διάσημο γλυπτό Broken Chair – Σπασμένη Καρέκλα. Στη συνέχεια επιστρέφουμε προς το κέντρο και τις όχθες της λίμνης. Θα γνωρίσουμε καλύτερα το περίφημο Jet d'Eau, θα δούμε το Ρολόι των Λουλουδιών και θα ανεβούμε προς την ιστορική Vieille Ville, την παλιά πόλη της Γενεύης. Στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια θα συναντήσουμε την Place du Bourg-de-Four, μία από τις παλαιότερες πλατείες της πόλης, και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου. Αφήνουμε τη Γενεύη και ακολουθούμε τη βόρεια πλευρά της λίμνης Λεμάν με προορισμό τη Λωζάνη. Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τη λίμνη, η πόλη διαθέτει μία μοναδική φυσική θέση με θέα προς τις απέναντι Άλπεις. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και θα δούμε τον επιβλητικό γοτθικό Καθεδρικό Ναό της Λωζάνης, το Δημαρχείο και την όμορφη Place de la Palud. Συνεχίζουμε μέσα από μία από τις πιο φωτογενείς περιοχές της χώρας. Οι περίφημοι αμπελώνες του Lavaux σχηματίζουν διαδοχικές αναβαθμίδες πάνω από τη λίμνη Λεμάν, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο με τη λίμνη από κάτω και τις Άλπεις απέναντι. Και φτάνουμε στο αριστοκρατικό Μοντρέ, ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα της Ελβετικής Ριβιέρας. Θα περπατήσουμε στην υπέροχη παραλίμνια promenade, ανάμεσα σε ιστορικά ξενοδοχεία Belle Époque και περιποιημένους κήπους, και θα δούμε το χαρακτηριστικό άγαλμα του Freddie Mercury. Το μεγάλο highlight όμως της σημερινής ημέρας είναι το Montreux Noël. Την περίοδο των εορτών, εκατοντάδες φώτα και περισσότερα από εκατό ξύλινα σαλέ δημιουργούν ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σκηνικά της Ελβετίας. Εδώ θα έχουμε χρόνο για αγορές, ζεστό κρασί, σοκολάτα, παραδοσιακό raclette και φυσικά ένα αυθεντικό ελβετικό fondue. Το απόγευμα επιστροφή στη Γενεύη.

     

  4. 4η ημέραΓενεύη – Βέρνη – Λουκέρνη – Ζυρίχη

    Σήμερα αφήνουμε πίσω τη γαλλόφωνη πλευρά της Ελβετίας και διασχίζουμε την καρδιά της χώρας, σε μία ημέρα γεμάτη από ιστορικές πόλεις, λίμνες και αλπικά τοπία. Πρώτη μας στάση η Βέρνη, η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Ελβετίας. Το ιστορικό της κέντρο απλώνεται σε μία εντυπωσιακή καμπή του ποταμού Aare και αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά σύνολα της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή των αρκούδων, συμβόλου της πόλης, και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς το ιστορικό κέντρο. Περνώντας τη γέφυρα θα μπούμε στην παλιά πόλη και θα περπατήσουμε κάτω από τις χαρακτηριστικές σκεπαστές στοές. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Zytglogge, τον περίφημο Πύργο του Ρολογιού, τον Καθεδρικό Ναό, το σπίτι όπου έζησε ο Albert Einstein, τα ιστορικά σιντριβάνια και φυσικά το Bundeshaus, το Ομοσπονδιακό Μέγαρο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και αναμνηστικές αγορές. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη μαγευτική Λουκέρνη. Η πόλη είναι χτισμένη σε ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό, εκεί όπου η λίμνη των Τεσσάρων Καντονιών συναντά τις κορυφές των Άλπεων. Θα δούμε το συγκινητικό Μνημείο του Λιονταριού, θα περπατήσουμε στις πανέμορφες πλατείες της παλιάς πόλης με τις ζωγραφισμένες προσόψεις και φυσικά θα διασχίσουμε την περίφημη Kapellbrücke, την ξύλινη Γέφυρα του Παρεκκλησίου με τον χαρακτηριστικό υδάτινο πύργο. Χρόνος για περίπατο στις όχθες της λίμνης και για να απολαύσουμε τη μοναδική χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Αργά το απόγευμα συνεχίζουμε για τη Ζυρίχη και τακτοποίηση στα δωμάτια.

     

  5. 5η ημέραΚουρ – Αλπικό Τρένο – Σεντ Μόριτζ

    Η σημερινή ημέρα μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες ολόκληρου του ταξιδιού. Για όσους το επιθυμούν, νωρίς το πρωί αναχωρούμε προαιρετικά για το Κουρ, την παλαιότερη πόλη της Ελβετίας και πρωτεύουσα του καντονιού Graubünden. Από εδώ επιβιβαζόμαστε στο αλπικό τρένο των Ραιτικών Σιδηροδρόμων. Και κάπου εδώ αρχίζει το πραγματικό ταξίδι στις Άλπεις. Καθώς το τρένο κερδίζει υψόμετρο, οι εικόνες έξω από τα παράθυρα αλλάζουν συνεχώς: βαθιές κοιλάδες, ποτάμια, δάση, αλπικά χωριά, εντυπωσιακές γέφυρες και, την εποχή αυτή, χιονισμένες κορυφές και ολόλευκα τοπία. Δεν πρόκειται απλώς για μία μετακίνηση αλλά για μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες του προγράμματος. Άφιξη στο θρυλικό Σεντ Μόριτζ, ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα του κόσμου. Το Σεντ Μόριτζ έχει συνδέσει το όνομά του με την πολυτέλεια, τα χειμερινά σπορ και τη διεθνή jet set. Θα περπατήσουμε στο κομψό κέντρο της πόλης, ανάμεσα σε πολυτελή ξενοδοχεία, παραδοσιακά κτίρια και boutiques διεθνών οίκων, ενώ η θέα προς την παγωμένη λίμνη και τις κορυφές του Engadin δημιουργεί ένα μοναδικό χειμωνιάτικο σκηνικό. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό και φωτογραφίες. Το απόγευμα επιστροφή με το λεωφορείο στη Ζυρίχη. Αν μείνετε στη Ζυρίχη η μέρα σας είναι ελεύθερη για μία πιο χαλαρή γνωριμία με την πόλη, περίπατο στην παλιά πόλη και στις όχθες της λίμνης ή επίσκεψη σε κάποιο από τα μουσεία και αξιοθέατα που λειτουργούν.

     

  6. 6η ημέραΖυρίχη Περιήγηση Πόλης – Λιχτενστάιν/Βαντούζ

    Μετά το πρωινό ξεκινάμε την πλήρη γνωριμία μας με τη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και μία από τις πιο κομψές ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Η Ζυρίχη δεν είναι μόνο ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά και τραπεζικά κέντρα στον κόσμο. Είναι μία πανέμορφη παραλίμνια πόλη με ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο, τον ποταμό Limmat, μεσαιωνικά σοκάκια και εντυπωσιακές εκκλησίες. Θα κινηθούμε αρχικά κατά μήκος της λίμνης, περνώντας από το κομψό κτίριο της Όπερας και τις όμορφες παραλίμνιες συνοικίες. Στη συνέχεια ξεκινά η πεζή μας περιήγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το επιβλητικό Grossmünster, με τους χαρακτηριστικούς δίδυμους πύργους, τη διάσημη Fraumünster και την εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Θα περπατήσουμε στη γραφική περιοχή Niederdorf, κατά μήκος του ποταμού Limmat και θα φτάσουμε στο Lindenhof, απ’ όπου απολαμβάνουμε όμορφη θέα προς το ιστορικό κέντρο. Η γνωριμία μας ολοκληρώνεται στην περίφημη Bahnhofstrasse και στην κομψή Paradeplatz. Για όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο το ταξίδι τους, αναχωρούμε το μεσημέρι για μία ξεχωριστή προαιρετική εκδρομή σε μία από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης. Ακολουθώντας μία όμορφη διαδρομή μέσα στην ελβετική ύπαιθρο και κατά μήκος της κοιλάδας του Ρήνου, περνάμε στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, τη μικροσκοπική αλπική χώρα ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία. Προορισμός μας το Βαντούζ, η μικρή αλλά ιδιαίτερα κομψή πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου. Πάνω από την πόλη δεσπόζει το χαρακτηριστικό Κάστρο του Βαντούζ, σύμβολο της χώρας και κατοικία της πριγκιπικής οικογένειας. Θα περπατήσουμε στη Städtle, τον κεντρικό πεζόδρομο της πρωτεύουσας, θα δούμε την Peter-Kaiser-Platz, το Κυβερνητικό Μέγαρο, το σύγχρονο κτίριο του Κοινοβουλίου και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φλωρίνου. Θα γνωρίσουμε την περιοχή της περίφημης Museum Mile και θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες, καφέ και μία σύντομη προσωπική βόλτα. Η ιδιαίτερη αίσθηση ότι μέσα σε ένα μόνο απόγευμα γνωρίζουμε μία ακόμη ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα κάνει την εκδρομή στο Λιχτενστάιν μία εξαιρετική προσθήκη στο Πανόραμά μας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

     

  7. 7η ημέραΖυρίχη – Σεντ Γκάλεν – Πτήση Επιστροφής

    Μετά το πρωινό και την αναχώρησή μας από τη Ζυρίχη, κατευθυνόμαστε προς το Σεντ Γκάλεν, μία από τις πιο όμορφες και ατμοσφαιρικές πόλεις της ανατολικής Ελβετίας, γνωστή για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τη μακραίωνη ιστορία και την κομψή της φυσιογνωμία. Κατά την περιήγησή μας θα γνωρίσουμε το καλαίσθητο ιστορικό κέντρο, με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα κτίρια, τα περίτεχνα παράθυρα-έρκερ και τα γραφικά δρομάκια που συνθέτουν μία ξεχωριστή εικόνα. Ξεχωρίζει φυσικά η περίφημη Abbey District, το ιστορικό μοναστηριακό συγκρότημα που αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο και σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό τη Γερμανία και το αεροδρόμιο του Μέμινγκεν, όπου θα πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για την πτήση της επιστροφής. Επιβίβαση και αναχώρηση στις 16:35, ολοκληρώνοντας ένα όμορφο και γεμάτο ταξίδι στην καρδιά της Ελβετίας, με μοναδικές εικόνες, ξεχωριστές πόλεις και υπέροχες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

     

Σημειώσεις ταξιδιού

  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη
  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο: Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού: Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο
  • Τιμή μονόκλινου: Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου
  • Βρέφος έως 2 ετών: Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς
  • Σύνολο φόρων: Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις
  • Πρωινό: Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή: Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά
  • Πλήρης διατροφή: Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive: Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις – εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση
  • Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εορτών – αργιών, κάποιο επισκέψιμο αξιοθέατο δεν λειτουργήσει, το αντικαθιστούμε με κάποια άλλη επίσκεψη
  • Για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν χρειάζεται νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ· για τις υπόλοιπες χώρες διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής.

Έτοιμοι να κλείσετε;

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.

Κράτηση Ξενοδοχείου

Δεν σου κάνει καμία από τις ημερομηνίες;

Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.

Αναλυτικό πρόγραμμα σε PDFΠρόγραμμα ανά ημέρα, ξενοδοχεία, πτήσεις και τι περιλαμβάνεται.

Φτιάξε το πακέτο σου

Πρόσθεσε ό,τι χρειάζεσαι γύρω από την εκδρομή και στείλε μας ένα αίτημα. Σου απαντάμε με μία τελική τιμή για όλο το ταξίδι.

Ταξιδιώτες

Ενήλικες
2
Παιδιά
0

Πότε

Πρόσθεσε στο ταξίδι σου

Νύχτες
Εκδρομή · 2 × 960€
Ενδεικτικό σύνολο από

Το σύνολο είναι ενδεικτικό. Η τελική τιμή έρχεται με την προσφορά μας.

Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 3 Οκτωβρίου 2026

★★★★★5,0Lia's Travel — από 224 κριτικές στη Google
Τρόποι πληρωμής:Δεκτοί πόντοι Alpha BonusΔεκτό Youth Pass (150€)λεπτομέρειες ›

Παρακολούθησε αυτή την εκδρομή

Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.

  • Πέσει η τιμή
  • Μπει νέα ημερομηνία αναχώρησης
  • Μείνουν λίγες θέσεις
  • Ξαναγίνει διαθέσιμη
Το σκέφτεσαι; Βάλ' το στο πλάνο σου και σύγκρινε αργότερα.

Τι να κάνεις εκεί — Μιλάνο

Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.

Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.

Ίντερνετ στο εξωτερικό, χωρίς roamingMyEsim — ελληνική eSIM για 180+ χώρες, τη ρυθμίζεις πριν φύγεις. 10% έκπτωση ως πελάτης μας.LIASTRAVELMyEsim →

Τιμές & Ξενοδοχεία Εκδρομής

Τιμές ανά άτομο (τελικές, με πτήσεις και φόρους)

Αναχώρηση & ξενοδοχείο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδιά

21 Δεκ – 7 ημέρες DA Vinci 4* / Nash 4* / Movenpick Regensdorf 4* – Πρωινό960€1.325€Παιδί 2-12: 760€
28 Δεκ – 7 ημέρες DA Vinci 4* / Nash 4* / Movenpick Regensdorf 4* – Πρωινό960€1.325€Παιδί 2-12: 760€

Οι τιμές είναι τελικές ανά άτομο και περιλαμβάνουν πτήσεις και φόρους αεροδρομίων & ξενοδοχείων (165€). Η τιμή της φόρμας κράτησης είναι η χαμηλότερη επιλογή κάθε ημερομηνίας· για άλλο ξενοδοχείο επικοινωνήστε μαζί μας.

Πτήσεις

  • Ryanair
  • Θεσ/νίκη – Μπέργκαμο 13.05 -14.15
  • Μεμιγκεν – Θεσ/νίκη 16.35 – 19.45

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Ryanair
  • Αποσκευές: περιλαμβάνεται Ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, backpack κλπ) το οποίο πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα, 1 χειραποσκευή έως 10kg με διαστάσεις 55x40x20εκ
  • Διαμονή για 1 διαν/ση στο Μιλάνο, 2 διανυκτερεύσεις στη Γενεύη, 3 διανυκτερεύσεις στη Ζυρίχη
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
  • Εισιτήρια σε αξιοθέατα, κρουαζιέρες και προαιρετικές υπηρεσίες
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων
  • Διελεύσεις – checkpoint 35€ ανά άτομο
  • Εκδρομή με το Αλπικό τρένο (μεταφορά & εισιτήριο): Τιμή ενήλικα: 110€, τιμή παιδιού μέχρι 12 ετών: 90€
  • Εκδρομή στο Λιχτενστάιν/Βαντούζ: Τιμή ενήλικα: 40€, τιμή παιδιού μέχρι 12 ετών: 30€

Χειμώνας
Πρωτοχρονιά
Χριστούγεννα

Πότε αναχωρεί αυτή η εκδρομή;

Οι αναχωρήσεις είναι: 21 Δεκεμβρίου 2026 και 28 Δεκεμβρίου 2026. Η τιμή κάθε αναχώρησης φαίνεται αυτόματα μόλις επιλέξετε ημερομηνία στη φόρμα κράτησης.

Από πού είναι η αναχώρηση;

Η αναχώρηση είναι από τη Θεσσαλονίκη, αεροπορικώς.

Τι περιλαμβάνει η τιμή;

Τα βασικά που περιλαμβάνονται είναι:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Ryanair
  • Αποσκευές: περιλαμβάνεται Ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, backpack κλπ) το οποίο πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα, 1 χειραποσκευή έως 10kg με διαστάσεις 55x40x20εκ
  • Διαμονή για 1 διαν/ση στο Μιλάνο, 2 διανυκτερεύσεις στη Γενεύη, 3 διανυκτερεύσεις στη Ζυρίχη
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
Μπορώ να αλλάξω ημερομηνίες ή να ακυρώσω;

Οι αλλαγές και οι ακυρώσεις ακολουθούν τους όρους των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών που έχουν κρατηθεί για εσάς, όπου το κόστος εξαρτάται από το πόσο κοντά στην αναχώρηση βρισκόμαστε και από τους κανόνες του κάθε ναύλου. Ενημερώστε μας όσο το δυνατόν νωρίτερα και θα αναζητήσουμε τη λιγότερο επιβαρυντική λύση. Σε κάθε κράτηση ισχύουν οι γενικοί όροι συμμετοχής (Π.Δ. 7/2018).

Πώς κάνω κράτηση;

Στείλτε μας αίτημα από τη φόρμα της σελίδας, τηλεφωνήστε μας ή περάστε να μας δείτε. Θα επανέλθουμε με διαθεσιμότητα και γραπτή προσφορά πριν χρεωθεί οτιδήποτε.

Τελική τιμή ανά άτομο 960,00€

Ιδιοκτήτης

Lia's Travel

Μέλος από 2020

Πληροφορίες Επικοινωνίας

E-mail

lias.travel@gmail.com

Ιστοσελίδα

https://liastravel.com

Τηλέφωνο

2742020555

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχεδιασμός & υποστήριξη ιστοσελίδας: Tony Panopoulos