5 ήμερη
Οργανωμένο ταξίδι
Ελληνικά
Η Πράγα, μία από τις ομορφότερες και πιο ατμοσφαιρικές πόλεις της Ευρώπης, μαγεύει τον επισκέπτη όσες φορές κι αν επιστρέψει σε αυτήν. Η επιβλητική Καστρούπολη Χρατσάνι, από τη μία πλευρά, και το υπέροχο ιστορικό κέντρο, από την άλλη, αφηγούνται αιώνες ιστορίας, ακμής και πολιτισμού. Την εμπειρία συμπληρώνει το φημισμένο Κάρλοβυ Βάρυ, η κομψή λουτρόπολη με τις ιαματικές πηγές και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, που μας ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.
SKY Express
Αθήνα Πράγα 08.15 – 09.55
Πράγα Αθήνα 17.30 – 21.00
Ξενοδοχείο
Hilton Prague Atrium 5*
Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Πράγας
Ξενάγηση της Καστρούπολης (Χρατσάνι)
Εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, την λουτρόπολη του Καρόλου
Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ
Έμπειρος συνοδός / αρχηγός
Η γοητεία της Παλιάς Πόλης
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την ατμοσφαιρική Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, στην καρδιά της Βοημίας, η Πράγα, γνωστή ως η «Χρυσή Πόλη» διαθέτει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, το οποίο από το 1992 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η περιήγησή μας ξεκινάει από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την «παρέλαση των Αποστόλων» καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Στην συνέχεια θα κινηθούμε προς την Γέφυρα της Πυρίτιδας και το υπέροχο Art Nouveau δημαρχείο Obecni Dum. Μετά το τέλος της ξενάγησης τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και απόγευμα ελεύθερο για βόλτα.
Στην κομψή λουτρόπολη του Κάρλοβι Βάρι
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Τσεχία, διάσημη λόγω των ιαματικών πηγών επίσης. Η πόλη βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Τέπλα κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, 140 χλμ. Από την Πράγα και είναι δημοφιλής τόπος προορισμού τουριστών, ειδικά για επίσης διεθνείς προσωπικότητες που επισκέπτονται τη λουτρόπολη. Το Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο τον 14ο αιώνα και ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον ίδιο. Από τότε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και επίσης πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος επίσης Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και για το δημοφιλές τσεχικό ηδύποτο Karlovarská Becherovka. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα.
Το βράδυ, προαιρετικά, μπορείτε να απολαύσετε δείπνο σε μία από τις παραδοσιακές τσέχικες μπυραρίες, δοκιμάζοντας τοπικές σπεσιαλιτέ και εξαιρετικές μπίρες, ή να παρακολουθήσετε μία παράσταση του φημισμένου Μαύρου Θεάτρου.
Στα μυστικά της Καστρούπολης
Η πρωινή μας ξενάγησή ξεκινάει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική Καστρούπολη, που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, το πύργο του Ντάλιμπορ και το «Χρυσό σοκάκι» που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Το δρομάκι αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία ξαναζωγραφίστηκαν με φωτεινά χρώματα στη δεκαετία του 1950. Πολλά από τα σπίτια είναι τώρα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Ο αριθμός 22 ανήκε στην αδελφή του συγγραφέα Φρανς Κάφκα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το σπίτι για να γράψει τα κείμενά του για περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο «Μικρό μέρος» (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα και θα περπατήσουμε στην γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου, σημείο κατατεθέν της πόλης. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα αφού βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!
Τσέσκυ Κρούμλοβ, μια παραμυθένια απόδραση
Ελεύθερη μέρα στην διάθεση σας για να εξερευνήσετε την Πράγα στους δικούς σας ρυθμούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε στην προαιρετική εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ: Θα αναχωρήσουμε για την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η «κρυφή γέφυρα». Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Επιστροφή στην Πράγα
Αποχαιρετώντας τη Χρυσή Πόλη
Πρωινό, παράδοση των δωματίων και φύλαξη των αποσκευών σε ειδικό χώρο του ξενοδοχείου. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο με τελευταίες βόλτες στην πανέμορφη πόλη πριν την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Τα παραπάνω αφορούν Έλληνες πολίτες. Για άλλη υπηκοότητα ρωτήστε μας ή τις αρμόδιες αρχές.
Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.
Τιμές ανά άτομο από το ημερολόγιο της εκδρομής, με ενημέρωση κάθε μέρα. Η online κράτηση κλείνει 5 ημέρες πριν την αναχώρηση.
Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 30 Οκτωβρίου 2026
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.






Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.
Τιμές ανά άτομο (τελικές, με πτήσεις και φόρους) | |||
Αναχώρηση & ξενοδοχείο | Δίκλινο | Μονόκλινο | Παιδιά |
| 24 Δεκεμβρίου 2026 | 1.075€ | 1.435€ | — |
Οι τιμές είναι τελικές ανά άτομο και περιλαμβάνουν πτήσεις και φόρους αεροδρομίων & ξενοδοχείων. Η τιμή της φόρμας κράτησης είναι η χαμηλότερη επιλογή κάθε ημερομηνίας· για άλλο ξενοδοχείο επικοινωνήστε μαζί μας.
Η αναχώρηση είναι: 24 Δεκεμβρίου 2026. Η τιμή κάθε αναχώρησης φαίνεται αυτόματα μόλις επιλέξετε ημερομηνία στη φόρμα κράτησης.
Η αναχώρηση είναι από την Αθήνα, αεροπορικώς.
Τα βασικά που περιλαμβάνονται είναι:
Οι αλλαγές και οι ακυρώσεις ακολουθούν τους όρους των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών που έχουν κρατηθεί για εσάς, όπου το κόστος εξαρτάται από το πόσο κοντά στην αναχώρηση βρισκόμαστε και από τους κανόνες του κάθε ναύλου. Ενημερώστε μας όσο το δυνατόν νωρίτερα και θα αναζητήσουμε τη λιγότερο επιβαρυντική λύση. Σε κάθε κράτηση ισχύουν οι γενικοί όροι συμμετοχής (Π.Δ. 7/2018).
Στείλτε μας αίτημα από τη φόρμα της σελίδας, τηλεφωνήστε μας ή περάστε να μας δείτε. Θα επανέλθουμε με διαθεσιμότητα και γραπτή προσφορά πριν χρεωθεί οτιδήποτε.
