3 ήμερη
Ατομικό ταξίδι
___
Η Δυτική Μακεδονία κρύβει δύο τόπους που λίγοι επισκέπτονται: τη Σιάτιστα, με αρχοντικά του 18ου αιώνα που θυμίζουν μικρή Βενετία της στεριάς, και το Βελβεντό, καταπράσινο χωριό στις όχθες της λίμνης Πολυφύτου.
Από Θεσσαλονίκη 150 χιλιόμετρα, δύο ώρες με την Εγνατία. Από Αθήνα περίπου 450, πέντε ώρες. Σιάτιστα-Βελβεντό είναι 60 χιλιόμετρα, μία ώρα μέσα από την κοιλάδα του Αλιάκμονα.
Τον 18ο αιώνα η Σιάτιστα πλούτισε από το εμπόριο με τη Βενετία και την Ουγγαρία. Τα αρχοντικά Νεραντζόπουλου, Μανούση και Πούλκου έχουν τοιχογραφίες, ξυλόγλυπτα ταβάνια και βιτρό — επισκέψιμα με ξενάγηση. Η πόλη είναι επίσης κέντρο γουνοποιίας με παράδοση αιώνων, και βγάζει το κρασί Μοσχόμαυρο από ντόπια ποικιλία.
Στους πρόποδες των Πιερίων, με ροδακινεώνες, κερασιές και τρεχούμενα νερά. Από εδώ ξεκινούν διαδρομές προς το φαράγγι του Σκεπασμένου και τη λίμνη Πολυφύτου, με την εντυπωσιακή υψηλή γέφυρα Σερβίων — μήκους 1.372 μέτρων.
Κρασί Μοσχόμαυρο, ροδάκινα και κεράσια Βελβεντού, τοπικά τυριά και κρόκος Κοζάνης στα γλυκά.
Τα αρχοντικά ανοίγουν με ραντεβού ή σε συγκεκριμένες ώρες — τηλεφωνήστε πριν. Ο Ιούνιος είναι η εποχή του κερασιού στο Βελβεντό.
Τρεις ημέρες για αρχοντικά, λίμνη και φαράγγι. Η τιμή αφορά τη διαμονή με πρωινό — φτάνετε με το δικό σας αυτοκίνητο.
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 20 Σεπτεμβρίου 2026
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς. Για τις ενδιάμεσες μέρες, οι δύο παρακάτω συνεργάτες καλύπτουν ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες.
Εισιτήρια μουσείων χωρίς ουρά, ξεναγήσεις με τα πόδια και ημερήσιες εκδρομές, με δωρεάν ακύρωση στις περισσότερες επιλογές.
Δραστηριότητες, εμπειρίες και τοπικοί ξεναγοί — κλείσε από πριν και μη χάσεις ώρα σε ουρές.
Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.