6 ήμερη
Οργανωμένο ταξίδι
Ελληνικά
Έξι μέρες στην Αλσατία και στον Μέλανα Δρυμό, με διαμονή στο Στρασβούργο και στη Χαϊδελβέργη.
Γνωρίζουμε το Στρασβούργο, τα χωριά του κρασιού Κολμάρ, Έγκισχαϊμ και Ριμπωβιλέ, το Τρίμπεργκ και το Μπάντεν Μπάντεν, και τη ρομαντική Χαϊδελβέργη.
Στρασβούργο: Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λίγες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα».
Χαϊδελβέργη: (περιήγηση) – Ρότενμπουργκ Ομπ Ντερ Τάουμπερ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη που μας φιλοξενεί.
Από 1.299€ ανά άτομο: Σε δίκλινο, με πτήσεις, φόρους αεροδρομίων και επίναυλους μέσα στην τιμή.
Διαμονή: ξενοδοχεία 4* σε Στρασβούργο και Χαϊδελβέργη
Έλληνας αρχηγός: Συνοδεύει την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Ημερομηνίες αναχώρησης: 21 Δεκεμβρίου, 22 Δεκεμβρίου, 23 Δεκεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου, 27 Δεκεμβρίου, 28 Δεκεμβρίου, 29 Δεκεμβρίου, 30 Δεκεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου, 2 Ιανουαρίου
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στην «οικονομική πρωτεύουσα» της Ευρώπης. Αν και σήμερα είναι ευρέως γνωστή ως η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φρανκφούρτη είναι συνδεδεμένη στην καρδιά των Γερμανών με τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (17491832), τον συγγραφέα του θρυλικού Φάουστ και κορυφαία ίσως φυσιογνωμία των γερμανικών γραμμάτων. Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλατεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Γαλλία και το Στρασβούργο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Διαμονή: ξενοδοχεία 4* σε Στρασβούργο και Χαϊδελβέργη.
Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λίγες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το παλάτι της Ευρώπης. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρασβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοικία «Μικρή Γαλλία», με τα υπέροχα κανάλια της, από τα οποία ο ποταμός Ιλ «διεισδύει» στα σπλάχνα της. Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το Στρασβούργο. Εμείς σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στον ποταμό Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περιβλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη. Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της Αλσατίας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις, όπως τη γνωστή τάρτα φλαμπέ. Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο. Κρασί Αλσατίας στην υγειά σας!
Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση στο γραφικό χωριό του Έγκισχαϊμ (Eguisheim) πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Κολμάρ (Kolmar), το «στολίδι της Αλσατίας» και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λάουχ, παραπόταμος του Ρήνου, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi). Αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες! Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε τα εστιατόρια της Σκεπαστής Αγοράς. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το κουκλίστικο Ριμπωβιλέ (Ribeauville), στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας αφήνουμε πίσω μας τη Γαλλία και το όμορφο Στρασβούργο και αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή του Μέλανα Δρυμού και για το Τρίμπεργκ (Triberg), πόλη που αποτελεί από τα σημαντικότερα κέντρα του λεγόμενου Uhrenstrasse (Clock Road) της Γερμανίας, δηλαδή του «Δρόμου του Ρολογιού». Πρόκειται για μια τουριστική διαδρομή στην περιφέρεια του Μέλανα Δρυμού (Schwarwald) που συνδέει τα (πάμπολλα) κέντρα παραγωγής ρολογιών της ευρύτερης περιοχής. Κατόπιν συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Μπάντεν Μπάντεν (Baden Baden), φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του και το καζίνο του. Εδώ θα έχουμε χρόνο Έγκισχαϊμ στη διάθεσή μας για έναν περίπατο, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από την αρχοντική αυτή πολιτεία που σαγήνευσε τσάρους, αυτοκράτορες και κάθε λογής γαλαζοαίματους της Γηραιάς Ηπείρου. Αφήνουμε πίσω μας την περιοχή του διάσημου Μέλανα Δρυμού και συνεχίζουμε για τη Γερμανία και τη Χαϊδελβέργη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη που μας φιλοξενεί. Θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Στη συνέχεια θα αφήσουμε πίσω μας τη Χαϊδελβέργη για να κινηθούμε προς την ενδοχώρα της Γερμανίας και τον πολυθρύλητο Ρομαντικό Δρόμο, μια διαδρομή 365 χλμ. απίστευτης γραφικότητας που θεωρείται ως μία από τις 2-3 ωραιότερες διαδρομές στην Ευρώπη. Προορισμός μας είναι η μεσαιωνική πόλη του Ρότενμπουργκ (Rothenburg ob der Tauber), στην περιοχή της Φρανκονίας, αναπόσπαστο κομμάτι του Ρομαντικού Δρόμου, χάρη στην παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με τις χαρακτηριστικές ξυλοδεσιές και τα έντονα χρώματα. Στο Ρότενμπουργκ θα δούμε λοιπόν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, τον λουθηρανικό ναό του Αγίου Ιακώβου, και την κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για σεργιάνι στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Επιστροφή στη Χαϊδελβέργη. Το βράδυ σας είναι ελεύθερο και όσοι το επιθυμούν μπορούν να περάσουν στην απέναντι πλευρά της πόλης και να περπατήσουν στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου, αναζητώντας την απαραίτητη ησυχία που απαιτούσαν οι συλλογισμοί τους (Προσοχή ανηφορικό μονοπάτι με αρκετά σκαλιά και ολισθηρό, κυρίως αν έχει προηγηθεί βροχή ή έχει πολύ υγρασία). Διανυκτέρευση.
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας, αλλά θα την απολαύσουμε στο έπακρο. Θα έχουμε Φρανκφούρτη ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη ή για μια ανάβαση στο Κάστρο (έξοδα ατομικά), που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδωνοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει την πόλη. Στη συνέχεια θα αφήσουμε πίσω μας την παραμυθένια Χαϊδελβέργη και θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Φρανκφούρτη για τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας με τις πιο όμορφες εικόνες και ρομαντικές εικόνες. Σημειώσεις • Τα 5ήμερα προγράμματα έχουν μία λιγότερη διανυκτέρευση στο Στρασβούργο. • Οι περιηγήσεις στο ιστορικό κέντρο των πόλεων που θα επισκεφτούμε γίνονται πεζή (με τα πόδια). Το κάστρο της Χαϊδελβέργης Στα περισσότερα σημεία η αποβίβαση και η επιβίβαση από και στο πούλμαν γίνεται σε απόσταση από τα σημεία ενδιαφέροντος, διότι υπάρχουν απαγορεύσεις και δεν μπορούν να πλησιάσουν. Έχετε υπόψιν σας πως στα γκρουπ κινούμαστε ως ομάδα και θα πρέπει να μπορείτε να ακολουθείτε, χωρίς δυσκολία και προσκόμματα. • Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές λειτουργούν έως 22–24 Δεκεμβρίου (ανάλογα την περιοχή), ενώ από 24 Δεκεμβρίου απόγευμα έως 26 Δεκεμβρίου ισχύουν περιορισμένα ωράρια σε καταστήματα και εστιατόρια, ενώ Η χριστουγεννιάτικη αγορά της αρκετά παραμένουν κλειστά. Είναι το ιδανικό Χαϊδελβέργης διάστημα για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα των πόλεων χωρίς την καθημερινή πολυκοσμία. • Λόγω εορτών και ειδικού ωραρίου σε μουσεία – αξιοθέατα, το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει ροή για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς καμία παράλειψη.
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.
Πρόσθεσε ό,τι χρειάζεσαι γύρω από την εκδρομή και στείλε μας ένα αίτημα. Σου απαντάμε με μία τελική τιμή για όλο το ταξίδι.
Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 2 Οκτωβρίου 2026
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εκεί. Το ταξίδι το οργανώνουμε εμείς — αυτά τα διαλέγεις εσύ.




Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.
Πτήση | Αναχώρηση | Άφιξη |
Αναχώρηση 21 Δεκεμβρίου 2026 | ||
21/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:40 | 08:40 |
26/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
Αναχώρηση 22 Δεκεμβρίου 2026 | ||
22/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:40 | 08:40 |
27/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
Αναχώρηση 23 Δεκεμβρίου 2026 | ||
23/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:40 | 08:40 |
28/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
Αναχώρηση 24 Δεκεμβρίου 2026 | ||
24/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:25 | 08:30 |
28/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 20:40 | 00:25 +1 |
Αναχώρηση 27 Δεκεμβρίου 2026 | ||
27/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
23/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:40 | 08:40 |
28/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
Αναχώρηση 28 Δεκεμβρίου 2026 | ||
28/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
24/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:25 | 08:30 |
28/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 20:40 | 00:25 +1 |
Αναχώρηση 29 Δεκεμβρίου 2026 | ||
29/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
24/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:40 | 08:40 |
29/12 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
Αναχώρηση 30 Δεκεμβρίου 2026 | ||
30/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:40 | 08:40 |
04/01 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
Αναχώρηση 31 Δεκεμβρίου 2026 | ||
31/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:40 | 08:40 |
04/01 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
Αναχώρηση 2 Ιανουαρίου 2027 | ||
02/01 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
29/12 · Αθήνα – Φρανκφούρτη · LH 1285 | 06:40 | 08:40 |
03/01 · Φρανκφούρτη – Αθήνα · LH 1284 | 17:15 | 21:05 |
Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές και μπορεί να αλλάξουν από την αεροπορική εταιρεία.
Τιμές ανά άτομο (με πτήσεις και φόρους) | |||
Αναχώρηση | Διάρκεια | Δίκλινο | Επιβ. Μονόκλινο |
| 21 Δεκεμβρίου 2026 | 6 ημέρες | 1440€ | +580€ |
| 22 Δεκεμβρίου 2026 | 6 ημέρες | 1440€ | +580€ |
| 23 Δεκεμβρίου 2026 | 6 ημέρες | 1523€ | +580€ |
| 24 Δεκεμβρίου 2026 | 6 ημέρες | 1659€ | +680€ |
| 27 Δεκεμβρίου 2026 | 6 ημέρες | 1379€ | +510€ |
| 28 Δεκεμβρίου 2026 | 6 ημέρες | 1659€ | +750€ |
| 29 Δεκεμβρίου 2026 | 6 ημέρες | 1429€ | +510€ |
| 30 Δεκεμβρίου 2026 | 6 ημέρες | 1429€ | +430€ |
| 31 Δεκεμβρίου 2026 | 6 ημέρες | 1339€ | +410€ |
| 2 Ιανουαρίου 2027 | 5 ημέρες | 1299€ | +330€ |
Οι τιμές είναι ανά άτομο σε δίκλινο, με πτήσεις, φόρους αεροδρομίων και επίναυλους.
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: +220€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας.
Αναχώρηση από Λάρνακα: από +250€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας.
Οι αναχωρήσεις είναι: 21 Δεκεμβρίου 2026, 22 Δεκεμβρίου 2026, 23 Δεκεμβρίου 2026, 24 Δεκεμβρίου 2026, 27 Δεκεμβρίου 2026, 28 Δεκεμβρίου 2026, 29 Δεκεμβρίου 2026, 30 Δεκεμβρίου 2026, 31 Δεκεμβρίου 2026, 2 Ιανουαρίου 2027 (5 ημέρες). Η τιμή κάθε αναχώρησης φαίνεται αυτόματα μόλις επιλέξετε ημερομηνία στη φόρμα κράτησης.
Η αναχώρηση είναι από την Αθήνα. Υπάρχει και αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με επιβάρυνση +220€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας. Υπάρχει και αναχώρηση από Λάρνακα με επιβάρυνση από +250€ ανά άτομο, κατόπιν διαθεσιμότητας· οι πτήσεις από Λάρνακα επιβεβαιώνονται με την κράτηση.
Τα βασικά που περιλαμβάνονται είναι:
Ο πλήρης κατάλογος με το τι περιλαμβάνεται και τι όχι βρίσκεται στην ενότητα «Περιλαμβάνεται / Δεν περιλαμβάνεται» της σελίδας.
Κάθε αναχώρηση έχει τη δική της τιμή (διάρκεια, ξενοδοχείο, εποχή). Η τιμή «από» που βλέπετε αντιστοιχεί στην οικονομικότερη επιλογή σε δίκλινο, με τους φόρους μέσα. Στον πίνακα «Τιμές & Ξενοδοχεία» θα βρείτε όλες τις επιλογές ξενοδοχείων ανά αναχώρηση.
Η επιβάρυνση μονόκλινου διαφέρει ανά αναχώρηση: 21 Δεκεμβρίου +580€, 22 Δεκεμβρίου +580€, 23 Δεκεμβρίου +580€, 24 Δεκεμβρίου +680€, 27 Δεκεμβρίου +510€, 28 Δεκεμβρίου +750€, 29 Δεκεμβρίου +510€, 30 Δεκεμβρίου +430€, 31 Δεκεμβρίου +410€, 2 Ιανουαρίου +330€.
Οι αλλαγές και οι ακυρώσεις ακολουθούν τους όρους των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών που έχουν κρατηθεί για εσάς, όπου το κόστος εξαρτάται από το πόσο κοντά στην αναχώρηση βρισκόμαστε και από τους κανόνες του κάθε ναύλου. Ενημερώστε μας όσο το δυνατόν νωρίτερα και θα αναζητήσουμε τη λιγότερο επιβαρυντική λύση. Σε κάθε κράτηση ισχύουν οι γενικοί όροι συμμετοχής (Π.Δ. 7/2018).
Περιλαμβάνεται ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια ατυχήματος/ασθένειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ρωτήστε μας για τις αναλυτικές καλύψεις.
Στείλτε μας αίτημα από τη φόρμα της σελίδας, τηλεφωνήστε μας ή περάστε να μας δείτε. Θα επανέλθουμε με διαθεσιμότητα και γραπτή προσφορά πριν χρεωθεί οτιδήποτε.