4 ήμερη
Οργανωμένο ταξίδι
Ελληνικά
Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 08:15. Με ενδιάμεση στάση, φτάνουμε στο Δίστομο, γνωστό για το βάρβαρο αιματοκύλισμα και σφαγιασμό του πληθυσμού το 1944 από τους Ναζί.
3, 4 ημέρες με πούλμαν σε Δελφοί – Αράχωβα – Αγόριανη – Όσιος Λουκάς – Δίστομο – Vagonetto – Χάνι Γραβιάς – Παύλιανη – Ιτέα – Γαλαξίδι. Διαμονή στο Amalia Delphi 4* με ημιδιατροφή σε μπουφέ καθημερινά
Ημερομηνίες αναχώρησης: 25 Οκτωβρίου 2026, 26 Οκτωβρίου 2026
Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 08:15. Με ενδιάμεση στάση, φτάνουμε στο Δίστομο, γνωστό για το βάρβαρο αιματοκύλισμα και σφαγιασμό του πληθυσμού το 1944 από τους Ναζί. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο θυμάτων στον λόφο Κανάλες, σύγχρονο μνημείο προς τιμήν των σφαγιασθέντων αμάχων στις 10 Ιουνίου 1944. Συνεχίζουμε για την Μονή του Όσιου Λουκά, μνημείο που συγκαταλέγεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Βρίσκεται σε μια γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα και θεωρείται το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα. Στη συνέχεια άφιξη στους μυστηριακούς Δελφούς, τακτοποίηση στο εξαιρετικό Amalia Delphi 4* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για να ανακαλύψουμε τις μυστικές ομορφιές των βουνών του Παρνασσού και της Οίτης. Προσπερνώντας την Άμφισσα, πρωτεύουσα του νομού Φωκίδας, κατευθυνόμαστε στο μοναδικό στην Ελλάδα θεματικό πάρκο Vagonetto (καιρού επιτρέποντος – έξοδα ατομικά) για μία βόλτα στα έγκατα της γης που θα σας καθηλώσει. Θα ενημερωθούμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη και τα μυστικά των μεταλλείων. Επόμενη μας στάση η Γραβιά με το ξακουστό Χάνι όπου έχει μετατραπεί σε μουσείο (έξοδα ατομικά). Αφιερωμένο στην ηρωική μάχη που έγινε στις 8 Μαΐου 1821, σε ένα μικρό πλινθόχτιστο κτίσμα της Γραβιάς Φωκίδας, το θρυλικό Χάνι της Γραβιάς, οι έλληνες επαναστάτες, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, έγραψαν σελίδες ηρωισμού και δόξας, επιτυγχάνοντας την πρώτη ουσιαστική νίκη τους επί των τουρκικών δυνάμεων. Συνεχίζουμε για ένα μοναδικό τοπίο στις πλαγιές του όρους Οίτη και σε υψόμετρο 1000 μέτρων βρίσκεται το ονειρεμένο πάρκο Παύλιανης (καιρού επιτρέποντος). Στις όχθες του Ασωπού ποταμού δημιουργήθηκε μία όαση για μικρούς και μεγάλους. Μια μουσική γέφυρα μας υποδέχεται για να θαυμάσουμε τον νερόμυλο κάτω από τον ίσκιο των πλατάνων. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψουμε το πάρκο και να απολαύσουμε τον καφέ μας και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) στο όμορφο χωριό της Παύλιανης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο σε μπουφέ.
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για την εντυπωσιακή τεχνητή λίμνη του Μόρνου, τα φιόρδ της ορεινής Φωκίδας όπως αναφέρεται συχνά. Η λίμνη του Μόρνου σχηματίστηκε με την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Μόρνο το 1979 για να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης της Αθήνας. Έτσι τα νερά κατέκλυσαν την κοιλάδα που υπήρχε δυτικά από το Λιδορίκι, ανάμεσα στα βουνά Γκιώνα και Βαρδούσια. Σήμερα ολόκληρη η περιοχή συνθέτει ένα ξεχωριστό άγριο φυσικό τοπίο, που ποικίλλει σε χρώματα και όψεις ανάλογα την εποχή. Βόλτα στο Λιδορίκι, το παραδοσιακό κεφαλοχώρι του Νομού Φωκίδας. Αφού θαυμάσουμε την μοναδική θέα κατευθυνόμαστε στο γραφικό Γαλαξίδι με την πλούσια ιστορία του. Αναλλοίωτο στο χρόνο με πλούσια ναυτική παράδοση, το Γαλαξίδι έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός από το 1978. Βόλτα στα λιθόστρωτα σοκάκια και στο γραφικό λιμανάκι για να θαυμάσουμε τα πιο σπουδαία αξιοθέατα του, όπως ο επιβλητικός ναός του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης, την Αγία Παρασκευή με το ιδιαίτερο μαρμάρινο δάπεδο, την κεντρική πλατεία Μάμα με τη λεγόμενη σπηλιά – ψυγείο, την Αγορά κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Ημέρα εθνικής εορτής και μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε τον «ομφαλό της Γης», τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (έξοδα ατομικά). Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους αρχαίους θησαυρούς που ανακαλύφθηκαν, το ναό του Απόλλωνα, το αρχαίο θέατρο αλλά και το μουσείο με μοναδικά εκθέματα. Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, με σήμα κατατεθέν, το Ρολόι, στον βράχο της ώρας όπως αποκαλείται. Εκεί βρίσκεται και το λαογραφικό μουσείο με παραδοσιακές φορεσιές και σχέδια υφαντών και κεντημάτων. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε τη βόλτα μας, τα ψώνια μας και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) στην «Μύκονο» του χειμώνα όπως την αποκαλούν. Στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Έτοιμοι να κλείσετε;
Βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων.
Άφησε το email σου και θα είσαι ο πρώτος που θα μάθει μόλις ανοίξει νέα αναχώρηση για αυτό το ταξίδι.
Τιμή και διαθεσιμότητα ενημερώθηκαν: 29 Σεπτεμβρίου 2026
Δεν χρειάζεται λογαριασμός. Θα σου πούμε αν συμβεί κάτι που αξίζει να ξέρεις.
Τιμές ανά άτομο (τελικές) | |||
Αναχώρηση & ξενοδοχείο | Δίκλινο | Μονόκλινο | Παιδιά |
| 25 Οκτ – Δελφοί – Αράχωβα – Γαλαξίδι, 4Μ Οδικώς – Amalia Delphi | 335€ | 443€ | Παιδί: 179€ |
| 26 Οκτ – Δελφοί – Αράχωβα – Γαλαξίδι, 3Μ Οδικώς – Amalia Delphi | 255€ | 327€ | Παιδί: 151€ |
Οι τιμές είναι τελικές ανά άτομο. Η τιμή της φόρμας κράτησης είναι η χαμηλότερη επιλογή κάθε ημερομηνίας· για άλλο ξενοδοχείο επικοινωνήστε μαζί μας.
Οι αναχωρήσεις είναι: 25 Οκτωβρίου 2026 και 26 Οκτωβρίου 2026. Η τιμή κάθε αναχώρησης φαίνεται αυτόματα μόλις επιλέξετε ημερομηνία στη φόρμα κράτησης.
Η αναχώρηση είναι από την Αθήνα, οδικώς με πούλμαν.
Τα βασικά που περιλαμβάνονται είναι: